Productnieuws

Slimme thermostaat T6 maakt elke cv-installatie intelligent

Om het comfort maar vooral het energiegebruik op een slimme manier in de hand te houden, is een intelligente thermostaat onmisbaar. Resideo levert hiervoor de Honeywell Home T6, een universeel toepasbare, slimme thermostaat die een aantrekkelijke keuze is voor elk type cv-ketel en voor elke installateur. Nu uit onderzoek blijkt dat steeds meer consumenten op zoek zijn naar ‘connected’ producten, is het aanbieden van de T6 de perfecte oplossing. 

In 4,5 miljoen Nederlandse huishoudens gebruiken mensen één of meer smart home producten. Dit aantal groeit de laatste jaren snel. Vooral slimme thermostaten zijn de grote winnaars onder de slimme producten. Met name mensen in de leeftijdscategorie 18- tot 49-jarigen blijken op zoek te zijn naar producten in hun woning die ze via internet en hun mobiele telefoon kunnen bedienen. Steeds meer Nederlandse huishoudens beschikken al over een slimme thermostaat. In ongeveer een kwart van de Nederlandse huishoudens (25%) is zo’n thermostaat aanwezig. Ten opzichte van 2021 is dat een stijging van 6%. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor die begin 2022 werd gepubliceerd. 

Meest voorkomende thermostaat 

De verwachting van de onderzoekers is dat de groei in slimme producten nog geruime tijd zal aanhouden. Resideo heeft met Honeywell Home thermostaten een marktaandeel van 22% en is daarmee overduidelijk de meest voorkomende slimme thermostaat in Nederlandse huishoudens. Mensen die de slimme thermostaat zelf kopen, doen dit het vaakst bij de installateur. Dat consumenten het liefst bij hun installateur te rade gaan, komt doordat zij vertrouwen hebben in zijn vakkennis. De vakman die de Honeywell Home thermostaten van Resideo aanbiedt, is vrijwel altijd goed opgeleid en vertrouwd met het product. Daarnaast zijn de producten van Resideo universeel toepasbaar; er is praktisch geen opwekker - ketel, warmtepomp of warmtenet - waarmee de thermostaten niet samenwerken. Ook kunnen installateurs rekenen op de uitstekende service van Resideo. 

Potentie van 770.000 huishoudens 

Van alle Nederlanders die nog geen slimme thermostaat bezitten, heeft 9% interesse om er één op korte termijn aan te schaffen. Dat zijn in potentie bijna 770.000 huishoudens die dit slimme apparaat willen kopen. De T6 is in bijna alle situaties de geschikte thermostaat. Zowel de bedrade als de draadloze variant werkt probleemloos samen met praktisch elk cv-toestel. Zeer kenmerkend van de T6 is de intuïtieve bediening via een aanraakscherm, waardoor het apparaat door iedereen gemakkelijk te bedienen, maar ook te installeren en in gebruik te nemen is. 

Gebruiken via de app 

Omdat dat thermostaat is voorzien van wifitechnologie, communiceert hij ook met een app. Via het wifi-netwerk in de woning kan de bewoner, in combinatie met de Honeywell Home app, op elk moment zijn verwarmingsinstallatie volledig controleren en bedienen. De nieuwste feature is dat de T6 compatibel is met vele smartphone- en smart home applicaties, waardoor koppelingen met Google Home en Amazon Alexa mogelijk zijn. Daardoor kan de gebruiker bijvoorbeeld ook via de spraakfunctie opdrachten geven, zoals: ‘Hey Google, stel de temperatuur in op 21 graden’. 

Besparen met geofencing 

Een andere, slimme functie in de T6 is geofencing, waarmee energieverspilling nog makkelijker tegen te gaan is. Wanneer de bewoner deze functie en de locatievoorziening op zijn of haar telefoon inschakelt, houdt de Honeywell Home App bij wanneer de bewoner zich buiten de ingestelde afstand bevindt. Gaat de bewoner daarbuiten, dan verlaagt de thermostaat na een seintje vanuit de app automatisch de temperatuur in huis. Gaat de bewoner weer naar huis en komt hij of zij in de buurt van zijn woning? Dan geeft de app een seintje aan de thermostaat zodat de installatie het huis alvast opwarmt en de bewoner een lekkere warme woning binnenstapt. 

Algemene voordelen van de T6 

  • Past op aan/uit (24V-230V) cv-ketels en modulerende OpenTherm-ketels  
  • Geschikt voor elk verwarmingssysteem: van cv-toestel tot stadsverwarming 
  • Biedt een optimale energie-efficiënte aansturing 
  • Zowel als standaard-klokthermostaat als bedienbaar via app te plaatsen 
  • Zoveel ketels, zoveel thermostaten – maar de T6 past altijd en overal.  

Meer weten? 

Deze slimme programmeerbare thermostaat is verkrijgbaar als bedraad wandmontagemodel (T6) en als draadloos tafelstandaardmodel (T6R). Lees meer over de voordelen en de technische specificaties van deze slimme thermostaat op https://www.resideo.com/nl/nl/oplossingen/comfort/t6-slimme-thermostaat/

Bekijk het assortiment

 
 
Meer weten over Resideo?