Productnieuws

Sneller werken met Viega Smartpress

Het Viega Smartpress-systeem laat zich eenvoudig en snel installeren doordat de fittingen geen O-ringen hebben. Het opruwen en kalibreren van de buis is zodoende niet meer nodig en de O-ring kan niet onbedoeld beschadigd worden bij het insteken van de buis. De fittingen lenen zich voor drinkwater-, verwarmings- én gasinstallaties.

Eén oplossing voor alle toepassingen

Hoe zou je het vinden als je voor alle toepassingen, denk aan verwarming, drinkwater én gas, op één kunststof leidingsysteem kunt vertrouwen? Een oplossing die zich snel laat verwerken én ongekend betrouwbaar is? Zo’n systeem is er: Viega Smartpress.

Naast de afmetingen 16 t/m 63 mm voor etage-, verdeel én stijgleidingen zijn er ook Viega Smartpress-fittingen in de maten van 20 t/m 32 mm voor gasinstallaties.

Altijd betrouwbaar en razendsnel

De Viega Smartpress-fittingen zijn vervaardigd van hoogwaardig brons en roestvast staal: eersteklas materialen waar je de voordelen van plukt. De roestvast stalen en bronzen fittingen staan dankzij het bewezen SC-Contur garant voor een 100 procent dichte verbinding. Niet geperst is niet dicht! De combinatie met een kunststof steunlichaam maakt een O-ring overbodig. Dat betekent: geen tijdrovend kalibreren, geen onbedoelde beschadigingen en minder kans op vervuiling.

Minimaal drukverlies

De vloeiende binnengeometrie van de fittingen zorgt voor minimale drukverliezen en een betere doorstroming. Dat geeft je de zekerheid van een optimaal installatieontwerp: door het geringe drukverlies zijn kleinere leidingdiameters mogelijk. Dat betekent: minder materiaal en – door de kleinere diameters – kortere wachttijden bij het tappen van warmwater en dus meer comfort!

Snel verwerkbare buis

De Viega Smartpress-buis is uiterst vormstabiel en knikt niet. Toch overtuigt de buis door een grote flexibiliteit: de buis laat zich makkelijk buigen en verwerken en door de uitgekiende materiaalcombinatie heeft deze een gering memory-effect en een enorme knikweerstand. Zo kan de installateur de nodige meters maken en is de eindgebruiker zich verzekerd van topkwaliteit!

Alle voordelen op een rijtje

  • Kunststofleidingsysteem met optimale doorstroming
  • Beschikbaar in 16 t/m 63 mm voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties
  • Beschikbaar in - en gasinstallaties 20 t/m 32 mm
  • Vormstabiel én flexibel te verwerken zonder O-ring
  • Tijdrovend kalibreren niet nodig
  • Minimaal drukverlies en veilig dankzij SC-Contur
  • Fittingen van brons en roestvast staal