Productnieuws

Spoelen/aftappen en vullen met 1 kraan

Nieuw bij Protherm een spoel/aftap en vulkraan in één waarmee eenvoudig het broncir- cuit van een warmtepomp of zonnecollector wordt gespoeld, afgetapt of gevuld. Een bijzondere kraan in plaats van 2 losse kogelafsluiters en aftapper: een perfecte combinatie waarmee wordt bespaard op arbeid en materiaal.

Minder onderdelen, sneller te installeren. Door de verhoogde hendel is de spoelaftapkraan makkelijk te isoleren. De hendel is van kunststof en zal daardoor niet gaan condenseren, wanneer deze bij een bronboring wordt toegepast.

Werking

Door plaatsing van spoelaftapkranen in zowel de aanvoer en retour wordt het vullen en spoelen van installaties kinderspel. Het circuit van de warmtepomp of zonnecollector wordt afgesloten door de hoofdkogelafsluiters. Zowel de installatiezijde als de bron (bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnecollector) zijn nu onderbroken van elkaar en kunnen beide individueel gevuld of gespoeld worden. Op de vul- en aftapkraantjes van de aanvoer en retour wordt het spoel- en vulapparaat aangesloten. Het spoelen of vullen begint.

Daarna worden de kraantjes weer gesloten en worden de hoofdafsluiters in bedrijfstand gezet. Het vul- en aftapkraantje wordt vergrendeld door het los schroeven van de hendels, deze 180 graden te draaien en weer vast te schroeven.

Uitvoeringen

Deze kranen zijn leverbaar met diverse maten knelaansluitingen (15-22-28mm) of met een 1” binnendraad aansluiting.

De 3/4" aansluitingen (om te spoelen/vullen/aftappen) zijn voorzien van een afdichtingsdop. Deze spoel/aftapkranen kunnen gemonteerd worden in iedere gewenste positie. Volg bij montage altijd de voorschriften van de fabrikant (warmtepomp/ zonnecollector) op.

Voordelen

  • Installatiegemak en besparing op arbeid en materiaal
  • Makkelijk te isoleren
  • Korte inbouwmaat flexibel toepasbaar
  • Vullen/aftappen/spoelen/afsluiten met 1 appendage
  • In iedere positie te monteren

Bekijk het assortiment