Productnieuws

Toekomstbestendig verwarmen met de hr-ketel ecoTEC plus

De Vaillant ecoTEC plus hr-ketel combineert efficiëntie met installatiegemak en onderhoudscomfort. Een betrouwbare verwarming en warm watervoorziening zoals van Vaillant mag worden verwacht. Het toestel is meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Zeer energiezuinig

De ecoTEC plus is voorzien van een 1:9 modulatie met energielabel A+ (98%) voor verwarming in combinatie met vSMART, sensoHOME + buitenvoeler of sensoCOMFORT systeemregelaar. Het toestel is voorzien van een unieke warmtewisselaar waardoor restwarmte uit verbrandingsgassen wordt onttrokken zodat extra zuinig warm tapwater geleverd kan worden.

Betrouwbaarheid door kwaliteit

De Vaillant RVS warmtewisselaar en platenwisselaar hebben zich bewezen en zijn miljoenen keren geplaatst. De ecoTEC plus is doorontwikkeld op basis van de lang bewezen topkwaliteit - gesloten toestel in onderdruk met extra veilige metalen omkasting en veiligheidssifon voorkomen lekkage van verbrandingsgassen.

Hoog installatiecomfort

De ecoTEC plus is een compact toestel met alle essentiële installatiecomponenten geïntegreerd: manometer, overstortventiel, aftapkraan, rookgasadapter met meetopeningen, automatische ontluchting en OpenTherm-aansluiting.

Met de nieuwe inbedrijfsstellingsassistent wordt er tijd bespaard: stap voor stap leidt de installatieassistent de installateur door de verschillende instelmogelijkheden en alle relevante functies. De bediening van de ecoTEC is verbeterd dankzij nieuwe aanraakelementen op het touchscreen zoals een menuschuifregelaar - voor snelle en intuïtieve navigatie. Het display met hoge resolutie biedt nu volledige tekst met zowel duidelijke bewoordingen als menustructuur. Deze visuele en technische verbeteringen maken de installatie en service gemakkelijker dan ooit.

Slimme verbinding tussen ketel en app

Met de sensoNET gateway kan het verwarmingssysteem van de klant aangesloten worden op het internet. De gateway is een compacte internetmodule en kan eenvoudig onder de ketel gemonteerd worden dankzij plug & play aansluiting. Zodra de sensoNET is geïnstalleerd, kost het slechts een paar klikken om de installatie te verbinden, en het individuele verwarmings- en warmwatercomfort van de klant te maximaliseren. Dankzij de gemeenschappelijke eBUS-taal kan de internetmodule sensoNET worden gecombineerd met Vaillant ketels en regelingen.