Productnieuws

De efficiënte en slimme ecoTEC plus en ecoTEC exclusive hr-ketels van Vaillant

Vaillant presenteert de nieuwste modellen van ecoTEC plus en ecoTEC exclusive. Deze opvolgers van de al bestaande en populaire hr-ketels combineren een hoge efficiëntie en comfort met de betrouwbare en stille werking van verwarming en warmwatervoorziening waar Vaillant bekend om staat. Dankzij de intuïtieve bediening van het nieuwe touchscreen en het verbeterde ontwerp zijn deze hr-ketels nog eenvoudiger te installeren en onderhouden.

Maximale efficiëntie

De Vaillant ecoTEC plus en ecoTEC exclusive hebben het energielabel A voor verwarming. Gecombineerd met de vSMART, sensoHOME of sensoCOMFORT thermostaat en buitenvoeler wordt het energielabel voor verwarming zelfs A+. Bovendien zijn beide modellen uitgerust met de nieuwe intelligente IoniDetect-technologie waarmee een optimale verbranding mogelijk wordt.

De unieke Vaillant IoniDetect-technologie meet de kwaliteit van de verbranding en past vervolgens automatisch de parameters aan om een optimale verbranding te garanderen. De technologie zorgt daarnaast voor een hoger modulatiebereik waardoor de ketel extra energiezuinig werkt als de thermostaat weinig warmte vraagt. Het modulatiebereik van de ecoTEC plus is 1:9 en de ecoTEC exclusive heeft zelfs een modulatiebereik tot wel 1:12.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk ontwerp

Ontwerpers keken bij het design van de nieuwe ecoTEC plus en ecoTEC exclusive niet alleen naar schoonheid. Ze verbeterden ook het installatie- en onderhoudsgemak. Beide modellen zijn uitgerust met een full-text display met touchscreen en een duidelijke menustructuur waardoor de bediening gemakkelijker is dan ooit. Voor onderhoud hoeft bijvoorbeeld alleen het frontpaneel los gemaakt te worden. Alle onderdelen zijn goed bereikbaar. Het is niet nodig om eerst andere onderdelen te demonteren om bij een specifiek onderdeel te komen en de zijpanelen hoeven niet te worden verwijderd bij de onderhoudsbeurt.

Daarnaast biedt het uitgebreide diagnosemenu de mogelijkheid om onderdelen afzonderlijk te testen. Dit scheelt veel tijd en ongemak bij het toekomstige onderhoud van de ketel. De toestellen zijn ook uitgerust met een installatie-assistent die de installateur stap voor stap begeleidt bij de inbedrijfstelling. 

Uniek aan de ecoTEC exclusive is onder andere de nieuwe ‘hydraulisch balanceren assistent’, die helpt bij het stap voor stap hydraulisch inregelen van de verwarmingsinstallatie via de Grundfos GO Balance App. Ook is het mogelijk om klanten beheer op afstand te bieden dankzij de optionele sensoNET VR921 communicatiemodule. Hiermee kunnen onderhoudsmonteurs en servicemedewerkers niet alleen storingsmeldingen op afstand uitlezen, maar kunnen zij ook parameters aanpassen en prestaties monitoren. Dit voorkomt onnodige of onvoorbereide onderhoudsbezoeken van de installateur en faciliteert nieuwe vormen van dienstverlening.   

Beschikbaarheid

De ecoTEC plus serie bestaat uit vijf combiketels in de CW-klassen 3 tot en met 6. De ecoTEC exclusive is beschikbaar als CW5, CW5+ en CW6.