Productnieuws

Veel comfort met laag energieverbruik

De airconditioner climaVAIR exclusive van Vaillant levert een milieuvriendelijke en bijzonder efficiënte oplossing voor koeling én verwarming. De invertertechnologie maakt energiebesparende werking, uniforme temperaturen en eersteklas energie-efficiëntie mogelijk. Wanneer de gewenste temperatuur in de kamer is bereikt, verlaagt de omvormer automatisch het toerental van de compressor. Dit bespaart energie, vermindert temperatuurschommelingen en verlengt de levensduur van het apparaat.

De climaVAIR airco’s hebben een energielabel tot A+++ voor koeling en dragen bij tot een lager energieverbruik. Slimme functies, zoals de slaap-, timer- en turbofunctie, zorgen voor een hoog comfort en lange levensduur van de installatie. Het uitgebreide assortiment, een enkele unit (monosplit) of meerdere units (maximaal vier met de multisplit), zorgt voor optimale koeling of verwarming in elke gewenste ruimte.

Mono- en multisplit

Bij een monosplit-airco wordt één binnenunit gecombineerd met één buitenunit. De binnenunits zijn in dit geval altijd wandhangend. De monosplit-systemen zijn verkrijgbaar van 2,5 kW tot 6,5 kW.

Bij een multisplit airco kan één buitenunit gecombineerd worden met meerdere binnenunits. De binnenunit kan bij een multisplit zowel een wandmodel, vloermodel als een casette (ingebouwd) zijn en er kunnen maximaal 4 binnenunits worden gecombineerd. De multisplit-systemen zijn verkrijgbaar van 4 tot 8 kW.

Eenvoudig onderhoud

De filters en alle binnencomponenten zijn makkelijk bereikbaar, waardoor het toestel snel gereinigd en eenvoudig onderhouden kan worden.

Gewenste temperatuur per ruimte

Met de afstandsbediening kan de gewenste temperatuur in elke ruimte apart worden ingesteld, met verschillende comfort- en energiebesparingsopties. De wandbinnenunits kunnen worden voorzien van een optionele wifimodule waarmee het mogelijk is om de binnenunit op afstand te bedienen met een smartphone.

Stille modus

Dankzij de ‘stille modus’ schakelt de climaVAIR over naar een lagere werkingssnelheid voor een minimale geluidslast.

Hoge luchtkwaliteit

Door de hoogwaardige filtertechnologie met actieve ionisatie wordt de lucht in de ruimte automatisch schoongemaakt. De climaVAIR maakt negatieve ionen aan die de positief geladen deeltjes in de lucht neutraliseren. Hierdoor blijft de lucht zuiver, geurloos en bacterie- en schimmelvrij.

Bekijk het assortiment