Productnieuws

Ventileren met WTW zonder toevoerkanalen in bestaande bouw

In de energietransitie blijft het belang van goede ventilatie helaas vaak nog onderbelicht. Dit is niet alleen zonde voor het energieverbruik, maar vooral ongezond voor de bewoners. Nog te vaak wordt gestart met isoleren en dichtmaken van woningen vóórdat er over ventilatie is nagedacht. Na de isolatiemaatregelen wonen de bewoners ineens in een ‘ballon’, waarin zich snel ongezonde gassen en (fijn)stof kunnen ophopen. Hun enige oplossing is dan om de ramen weer te openen, waardoor alle isolatiemaatregelen teniet worden gedaan. Dit is niet alleen zonde, maar ook onnodig wanneer je start met goede ventilatie.

Multi Air Supply speciaal voor bestaande bouw

Om bewoners en installateurs hierin te ondersteunen en eventuele drempels zoveel mogelijk weg te nemen, heeft Brink Climate Systems speciaal voor de bestaande bouw het Multi Air Supply systeem ontwikkeld. Dit ventilatiesysteem bestaat uit een WTW-unit, zoals de Flair en een aantal kleinere ventilatoren (Indoor Mixfans) die bij de verblijfsruimtes geplaatst worden.

Geen toevoerkanaal nodig

Een toevoerkanaal is niet nodig, waardoor relatief snel en eenvoudig en zonder grote ingrepen een compleet ventilatiesysteem met WTW in bestaande woningen gerealiseerd kan worden. De vaak al aanwezige afvoerkanalen in badkamer, toilet en/of keuken zijn voldoende. Het Multi Air Supply systeem draagt bij aan de energietransitie én de gezondheid van bewoners. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, buiten én binnen. Benieuwd? Bezoek Brink op de VSK-beurs in hal 8, stand B030.

Meer informatie op Brink Climate Systems

Bekijk het artikel

 
Meer weten over Brink Climate Systems