Productnieuws

Verbeter de efficiëntie van CV met Flamco's XStream lucht- en vuilafscheiders

Een schoon en luchtvrij centraal verwarmingssysteem heeft een langere levensduur en een hoger rendement. De nieuwe Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders hebben een innovatieve en unieke ECO/MAX-stand die de prestaties van het systeem verbetert en zorgt voor een tot 15 procent lager energieverbruik.

Met de introductie van de Flamco XStream is een nieuwe standaard gezet op het gebied van lucht- en vuilafscheiding. Dankzij het aanzienlijk verlaagde energieverbruik, het rendement dat tot 6 procent hoger is en de langere levensduur van het centrale verwarmingssysteem is deze productinnovatie zonder overdrijving "extreem" noemen. 

Maximaal afscheidingsvermogen, minimaal energieverbruik  

De ECO-stand heeft een lagere weerstand en drukval. Slechts een gedeelte van het water gaat door de afscheider, zodat de systeempomp minder vermogen hoeft te leveren. Hierdoor kan het afscheidingsproces uiterst efficiënt worden uitgevoerd. De MAX-stand wordt vooral gebruikt bij het opstarten van het systeem. Al het systeemwater wordt door de XStream geleid. Dit heeft als voordeel dat de lucht-, vuil- en magnetietdeeltjes zeer snel worden opgevangen. Zo kan de installatie snel werken op een comfortabele en energie-efficiënte wijze. 

Tot 6 procent hoger rendement 

De XStream is er in drie versies: De XStream Vent luchtafscheider verwijdert luchtbellen snel en effectief. Dit voorkomt corrosie en geluidsoverlast. De XStream Clean vuilafscheider vangt zelfs de kleinste vuil- en magnetietdeeltjes op dankzij de krachtige magneet. Een verwarmingssysteem dat vrij is van onzuiverheden heeft een lager energieverbruik, minder slijtage, minder last van uitval en daardoor een langere levensduur. De gecombineerde lucht- en vuilafscheider XStream Vent-Clean is de ideale oplossing voor situaties waar het installeren van een afzonderlijke luchtafscheider en vuilafscheider problematisch is. Alle drie de versies beschikken over ingebouwde isolatie, waardoor het warmteverlies nog verder wordt beperkt.  

Eenvoudige montage 

De Flamco XStream heeft een aansluiting die 360 graden gedraaid kan worden, waardoor hij zowel in verticale, horizontale en diagonale leidingen kan worden geïnstalleerd.  

Kijk voor meer informatie en video’s op flamcogroup.com of vraag het bij een Rensa-vestiging.