Productnieuws

Verhoogde prestatie Wilo-SiBoost Smart boosters

Energiekosten besparen in plaats van overdruk opbouwen - dat was het doel bij de ontwikkeling van ‘p-v-synchro’. Deze regelingswijze is een belangrijke stap voor energie-efficiëntie volgens de Energie-Efficiëntie-Index (EEI). Het voorkomt ongunstige bedrijfscondities terwijl het de energie-efficiëntie van het totale systeem optimaliseert.

Regelingswijze p-v-synchro 

P-v-synchro zorgt ervoor dat wrijvingsverliezen in de leiding van het systeem zich positief verhouden tot de doorstroomhoeveelheid. Bij een kleine doorstroomhoeveelheid kunnen de lagere wrijvingsverliezen in de leiding door een lager hydraulisch vermogen worden gecompenseerd. In plaats van een horizontale perskromme beweegt het systeem zich afhankelijk van de doorstroomhoeveelheid over een drukvariabele lijn. De stijging hiervan kan in de regeling worden ingesteld. Hiertoe wordt de ingestelde drukwaarde bij nul-afname vergeleken met de instelwaarde bij nominale afname.  
 
De nieuwe modus is standaard ingebouwd bij alle Wilo-SiBoost Smart boosters. De regelmodus bestaat uit twee onderdelen: de p-v-regeling en het synchroonbedrijf. Het nieuwe synchroonbedrijf is, in meerpompsinstallaties, met de regelingswijze p-v geïntegreerd. Dit optimaliseert het bedrijf van meerdere pompen en verlaagt de storingsgevoeligheid. Alle pompen lopen met hetzelfde toerental, wat niet alleen energetisch zinvoller is, maar ook voor minder stroomverbruik zorgt. Bovendien is het hygiënischer doordat bedrijfscondities met minimaal toerental en zonder noemenswaardige doorstroom voorkomen worden. 

Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL  

Met twee tot vier drukverhogingspompen is de Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL bijvoorbeeld bij uitstek de oplossing voor watervoorziening en vraaggestuurde druklevering binnen gebouwen en industriële toepassingen. Fluctuaties in waterafname vereisen systemen die aan te passen zijn om wegvallende druk te voorkomen. Aangezien dat een veelgehoorde klacht is, zijn Wilo-drukverhogingsinstallaties zo ontworpen om te allen tijde een volautomatische watervoorziening en comfortabel waterdrukniveau te bieden. 

Bekijk het assortiment