Productnieuws

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen met STIEBEL ELTRON

De WPL 09/17 ICS van STIEBEL ELTRON is een binnen opgestelde lucht-water warmtepomp met invertertechnologie. Deze haalt zijn energie uit de buitenlucht en gebruikt die voor verwarming, koeling en het maken van warm tapwater. De warmtepomp wordt zonder grondboring of buitendeel toegepast. STIEBEL ELTRON is met dit product uniek in Nederland.

Unieke eigenschappen

 • Energiezuinig
  Het toestel is getest bij KIWA. Met een COP van 2,86 op tapklasse 4, conform NEN 7120 en een COP tot 5,158 op ruimteverwarming levert de WPL 09 ICS een uitstekende prestatie
   
 • Fluisterstil
  Dankzij een innovatief toesteldesign heeft het toestel zowel binnen als buiten de woning een bijzonder laag geluidsniveau. Met de silent-mode is dit niveau nog verder te verlagen. Hierdoor is het toestel ook na 1-1-2021, als de nieuwe geluidsregels van kracht worden, zonder aanvullende maatregelen toepasbaar.
   
 • Eenvoudige en kostenbesparende installatie
  Ruimtebesparende installatie vanwege de compacte uitvoering: door de hoge mate van integratie is dit toestel eenvoudig te installeren, zonder verplichting van een BRL-certificering.
   
 • Makkelijk in onderhoud
  De unit is altijd, ook tijdens winterse omstandigheden, droog toegankelijk. Alle kritische onderdelen staan in een geklimatiseerde ruimte hetgeen de levensduur verlengt.
   
 • Bewezen technologie
  Het product is volledig uitontwikkeld, zonder kinderziektes. Binnenopstellingen worden al sinds 1999 door STIEBEL ELTRON geproduceerd. De huidige versie van dit toestel is de derde generatie binnen-opgestelde warmtepompen en is begin 2017 geïntroduceerd.
   
 • Duitse degelijkheid
  STIEBEL ELTRON focust als Duitse onderneming op kwaliteit: producten moeten voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen.