Productnieuws

Viega – partner voor industriële installaties

Veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid – daar draait het in de industrie om. Toch worden veel leidingsystemen in de industrie nog conventioneel geïnstalleerd, bijvoorbeeld door middel van lassen. En dat terwijl de koude persverbindingstechniek van Viega veel voordelen biedt: deze werkt schoner, efficiënter en veiliger en zorgt bovenal voor minder productiestilstand.

Voorkomen downtime

In de industrie is niets zo kostbaard als stilstand. De Viega persfittingsystemen zijn juist ontwikkeld om die stilstand te voorkomen. De systemen zijn efficiënt, dragen bij aan een verbeterde productiviteit en onderscheiden zich door een zeer snelle en schone montage. Het resultaat is een veilige en gegarandeerd dichte verbinding die onmiddellijk volledig kan worden belast. Afkoeltijden of een brandwacht zijn niet meer nodig.

Topkwaliteit voor topresultaten

Iedereen die binnen de industrie op Viega buisleiding- en persfittingsystemen vertrouwt, gebruikt een verscheidenheid aan materialen die nauwkeurig aansluiten op de eisen van hun toepassing. Of het nu gaat om drinkwaterdistributie, het opzetten van koelnetwerken, het realiseren van LABS-vrije installaties of het transporteren van brandgassen: Viega persfittingen van roestvast staal, staal, koper, brons of siliciumbrons maken op maat gemaakte toepassingen mogelijk. Persfittingen die dankzij hun ongekende kwaliteit succes garanderen – ook op lange termijn.

Gekleurd, herkenbaar en veilig

Elke Viega persfitting beschikt over een gekleurde markering waaraan de toepassingen duidelijk te herkennen zijn. De persfittingen worden in zakjes geleverd, die eveneens een gekleurde markering hebben. Op deze manier zijn de veelzijdige buisleidingsystemen van Viega gekenmerkt voor uw toepassingen en wordt voorkomen dat ze door elkaar gehaald worden.

De kleurcodes voor de verschillende systemen zijn hieronder weergegeven.

Meer weten? Viega geeft je graag persoonlijk advies voor een passende oplossing voor uw toepassing. Of kijk op op viega.nl/Industrie