Productnieuws

Viega Smartpress-programma aansluiten met Euroconus

Het Viega Smartpress-leidingsysteem en verwarmingsinstallaties vormen een kosten- en tijdbesparende combinatie. De hoogwaardige fittingen en de flexibele en toch vormstabiele buizen lenen zich bij uitstek voor verwarmingsinstallaties. En met de speciale klemkoppelingen wordt het nog eenvoudiger om radiatoren aan te sluiten.

Viega Smartpress biedt een aantrekkelijke oplossing voor verwarmingsinstallaties. Met geïsoleerde aansluitblokken voor muur en vloer is altijd en overal een esthetisch fraaie aansluiting te maken. De aansluitblokken worden in verschillende uitvoeringen geleverd en kunnen ook worden toegepast wanneer variabele hoogten gewenst zijn, bijvoorbeeld bij de montage van radiatoren in de badkamer. Voor aansluiting van de blokken wordt veelal gebruik gemaakt van Euroconus-koppelingen.

Uitbreiding voor verwarming

Voor optimaal installatiecomfort omvat het Viega programma nu een Euroconus-schroefkoppeling (model 1037) met Viega Smartpress-aansluiting en een universele klemringaansluiting voor radiatoren- en vloerverwarmingsaansluiting. De messing vernikkelde schroefkoppeling voor Viega Smartpress 16 mm is met name bedoeld voor gebruik met Fonterra-vloerverwarming en de verwarmingsgroepenverdeler DN 25.

De schroefkoppeling met klemringaansluiting is dankzij de euroconus-aansluiting universeel toepasbaar. Hiermee is het aansluiten van een radiator ook mogelijk zonder persgereedschap.

Meerdere toepassingen

Tevens is er een schroefkoppeling model 1019 met een Viega steekzitting opname. Deze wordt gebruikt voor het aansluiten van de Viega radiator-onderblokken  of de DB buisonderbreker bij de badafvoeren met toevoerfunctie.

Viega Smartpress

Viega Smartpress leent zich niet alleen voor verwarmingsinstallaties maar kan ook uitstekend worden ingezet voor drinkwater- en gasinstallaties. Het systeem koppelt hoogwaardige fittingen aan een flexibele, vormstabiele buis. Het ontwerp van het systeem en de fittingen is zodanig dat een optimale doorstroming is gegarandeerd. Dat betekent ook: minder drukverliezen en meer comfort voor de gebruiker. Viega Smartpress is probleemloos te combineren met het Pexfit Fosta leidingsysteem van Viega.