Productnieuws

Water 'groen' verwarmen met de elektrische DRE Plus

Zo CO2 neutraal mogelijk water verwarmen. Bij een geitenbedrijf in Vessem lukt dat (zelfs tot een temperatuur van 80°C). Ze wekken zelf stroom op middels PV panelen op het dak van de stal. In combinatie met een elektrische DRE Plus een uiterste ‘groene’ oplossing.

All electric

Bij Geitenbedrijf Sterken – Van der Velden in Vessem worden dagelijks 1.000 geiten gemolken. Een recente aanpassing in de melkinstallatie betekende dat er een grotere vraag naar warm water ontstond. De huidige gasgestookte BFC was hiervoor te klein. Op deze locatie werd al zelf stroom opgewekt middels PV panelen. De keuze voor een elektrische boiler was daardoor snel gemaakt, want een elektrische boiler voeden met groene stroom is natuurlijk uiterst duurzaam, omdat daarbij geen CO2 emissies vrijkomen. Daarnaast wordt ook de restwarmte uit het bedrijfsproces gebruikt om het water in het voorraadvat te verwarmen. Geen energie verspillen én zelf energie opwekken dus.

User interface

De DRE Plus is uitgerust met een user interface zodat je direct kan zien wat de actuele temperatuur is en waarmee er op vaste piekmomenten een hogere temperatuur kan worden ingesteld. Voor bijvoorbeeld het spoelen van een melkinstallatie is gedurende korte tijd een zeer hoge temperatuur (80°C) nodig, terwijl de rest van de dag een temperatuur tussen 50°C en 60°C voldoende is. Daarnaast is dit toestel voorzien van meerdere verwarmingselementen wat een grote bedrijfszekerheid garandeert.

DRE Plus range

DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft.

Kenmerken:

  • Inhoud: 173 -264 liter
  • Tapcapaciteit: 339 tot 1132 liter/uur bij 50°C
  • Energie efficiëntie: Energieklasse C (maar dit geldt niet als je gebruikt maakt van groene stroom)
  • Belastingprofiel: XL
  • Energie efficiëntie van boiler: 38%

Bekijk het assortiment