Productnieuws

WATTS TBE-EA en CA: kwaliteit en betrouwbaarheid voorop

Om de kwaliteit van het drinkwater te bewaren is het uiterst belangrijk om terugstroming van verontreinigd water in het waterleidingnet te voorkomen. WATTS ontwikkelde een volledig gamma terugstroombeveiligingseenheden type EA en CA. Daarbij staat kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak voorop. 

De WATTS TBE-EA is een volledige EA beveiligingseenheid, voorzien van een geïntegreerde afsluiter aan de intredezijde en een controlekraan. Dit toestel kenmerkt door zijn eenvoudige installatie en korte inbouwlengte. Zijn uitstekende prestaties vertalen zich in een lage weerstand en lange levensduur. 

De WTBE-EA is verkrijgbaar met knelaansluiting (15, 22 en 28 mm), press-fit aansluiting (15, 22 en 28 mm), binnendraad (½” tot en met 2”), buitendraad (¾” tot en met 2”) en met wartelmoer (¾” en 1”). De ¼” aftapper wordt standaard meegeleverd. Deze beveiliging is ontwikkeld conform EN 1717 en is KIWA goedgekeurd. Te installeren volgens Waterwerkblad 3.8. 

De WATTS TBE-CA 2096 is een middelzware beveiligingseenheid voor gebruik als bescherming tegen terugstroming van vloeistoffen die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid omwille van de aanwezigheid van giftige stoffen (vloeistofklasse 3).

Een gemakkelijke controle van de klep is mogelijk dankzij de geïntegreerde kogelkraan met aftap aan de intredezijde. Het toestel beschikt ook over een geïntegreerde zeef en over borgingsoogjes om het toestel in de gewenste stand te kunnen verzegelen. Ook de WATTS TBE-CA 2096 kenmerkt zich door zijn compacte uitvoering met korte inbouwlengte. Dit toestel is verkrijgbaar in 15 en 22 mm knel uitvoering en is ontwikkeld conform EN1717 en EN14367 (CAa). KIWA goedgekeurd, en te installeren volgens Waterwerkblad 3.8.

Meer info: waterbeveiliging.nl