Productnieuws

Wilo-Yonos uitgebreid met Connect Module voor bredere inzetbaarheid in geautomatiseerde HVAC installaties

Nieuw bij Rensa: Wilo heeft de populaire pompserie Wilo-Yonos MAXO uitgebreid met een zogenaamde Connect Module. Deze snel en eenvoudig op alle Yonos MAXO pompen aan te brengen uitbreidingsmodule verrijkt de pomp vervolgens met verschillende nieuwe functies.

De Wilo-Yonos MAXO werd een aantal jaren geleden ontwikkeld als standaard hoogrendement circulatiepomp ter vervanging van circulatiepompen die niet meer voldeden aan de ErP-richtlijn. De pomp zorgde daarbij voor aantrekkelijke besparingen tot 80 procent op het stroomverbruik.

De Wilo-Yonos MAXO wordt daarbij met name ingezet als vervanging voor circulatiepompen die niet zijn opgenomen in een gebouwbeheersysteem (GBS). Voor pompen mét GBS-koppeling bood de Wilo-Stratos MAXO uitkomst.  

‘Click-in’-module

De Connect Module is uitgevoerd als ‘click in’-module en kan achteraf in een handomdraai op alle Yonos-MAXO pompvarianten worden gemonteerd. De koppeling met het gebouwbeheersysteem verloopt via; vrijgave middels Extern Off, SSM (verzamelstoringsmelding en SBM (verzamelbedrijfsmelding) functionaliteit van de Connect Module.

Verder voorziet de module in geïntegreerde functie voor dubbelpompmanagement met hoofd- en reservebedrijf. Er zijn  toepassingen waar de Wilo-Yonos MAXO met de nieuwe Connect-Module ten opzichte van de Wilo-Stratos MAXO een prima economisch alternatief kan zijn.  

Snel en eenvoudig aansluiten

De Connect-Module wordt verder toegepast om de pomp snel en eenvoudig elektrisch aan te sluiten.  Met het losdraaien van twee schroeven kan de module worden geopend. De elektrische aansluiting wordt gerealiseerd door de kabel in de module te steken, de draad aan te sluiten en de module vervolgens weer af te sluiten met de twee schroeven.

Wilo-Yonos MAXO

Met een energie-efficiëntie-index (EEI) van ≤ 0,23 combineert de Wilo-Yonos MAXO een maximale energy-efficiency met betrouwbare functionaliteit en lage verbruikskosten. De belangrijkste bedrijfsparameters worden via een led-indicatie getoond. De seriematig geïntegreerde motorbeveiliging beveiligt de pomp. Het hart van de pomp is de EC-motorentechnologie. Dankzij de regeling is de vraag naar warmte of koude continu in evenwicht met het aanbod.

Door het brede temperatuurbereik van -20 °C tot +110 °C is de Wilo-Yonos MAXO bij uitstek geschikt voor koelings- en klimaatinstallaties. Pompen en Connect Modules zijn bij Rensa uit voorraad leverbaar.