Productnieuws

Wolf BSP-W1000 meerlagenbuffervat nog efficiënter

Het meerlagenbuffervat BSP-W en BSP-B van WOLF voorziet de woning van verwarming en warm water. Het is speciaal ontworpen voor combinatie met een warmtepomp, zoals de CHA monoblock lucht/water warmtepomp, BWL-1S split lucht/waterwarmtepomp, of de BWS bodem/water warmtepomp. De BSP-W/B wordt standaard geleverd met de FWS-2-80 voor  hoge tapwatercapaciteit bij lage temperaturen. 

Hoog rendement

Het BSP-W/B meerlagenbuffervat waarborgt het hoogste comfortniveau voor zowel warmwater als ruimteverwarming. Doordat geen tapwater wordt opgeslagen is hygiëne gewaarborgd en hoeft de temperatuur in het vat niet wekelijks boven de 60 °C gebracht te worden. Dankzij de enorme capaciteit van het verswaterstation levert de oplossing voldoende warmwater bij lagere temperaturen in de buffer. De warmtepomp kan daardoor werken met lagere temperatuurtrajecten, waardoor het rendement van de warmtepomp aanzienlijk toeneemt. 

De BSP-W/B is verder geschikt voor meerdere warmteopwekkers, zodat ook een bivalent systeem met een cv-ketel of pelletketel kan worden gecreëerd. 

Gebruik van de zon

De BSP-W beschikt standaard over een spiraal voor zonnecollectoren. Dankzij de lagere temperatuur in het buffervat en de temperatuurgelaagdheid kunnen de zonnecollectoren eerder inschakelen en neemt de opbrengst enorm toe.

Digitale bediening en aansturing

Het WOLF regelsysteem optimaliseert afhankelijk van de verwachte zonneopbrengst de aansturing van de warmteopwekkers, zodat een minimaal energieverbruik wordt gerealiseerd. In combinatie met de communicatiemodule WOLF LinkHome kan het geheel via de WOLF SmartSet-App of het SmartSet-Portal worden bediend.