Productnieuws

WOLF introduceert de WOLF CKL evo

Om in te spelen op de groeiende aandacht voor een gezond binnenklimaat, heeft WOLF de compacte toestellen met platenwarmtewisselaar verder doorontwikkeld en verbeterd: De nieuwe CKL evo serie is leverbaar met de luchthoeveelheden 1400, 2400, 3300 en kan geleverd worden met een tweede filtertrap zodat de lucht wordt voor en na gefilterd voor optimale bescherming tegen fijnstof.

Dubbele filter 

De CKL evo kan geleverd worden met een tweede filtertrap in zowel de toevoer- als afvoer, zodat de lucht wordt voor en na gefilterd voor optimale bescherming tegen fijnstof. Er kan gekozen worden voor verschillende filtertypes. Hiermee voldoet de compacte unit aan de eisen van bijvoorbeeld BREAAM projecten en ook wordt ingespeeld op de groeiende aandacht voor gezonde gebouwen voor de gebruikers.

Daarnaast voldoet de CKL evo aan de hoge VDI 6022 hygiëne richtlijn. Extra hygiëne wordt o.a. bereikt dankzij de kabelboom in de achterwand voor de interne bekabeling van de unit voor gladde oppervlakken en eenvoudige reiniging.  

Hoge energie-efficiëntie 

Dankzij de hoog rendement tegenstroomplatenwisselaar wordt meer dan 90 rpcoent van de energie teruggewonnen. Door een slimme modulerende bypass-regeling met Ice Protect Technology wordt invriezen van de tegenstroomplatenwisselaar tegengegaan. Hierdoor blijft de weerstand over de WTW laag, wordt een hoge energie-efficiëntie bereikt en is een langere levensduur gegarandeerd.

De toegepaste nieuwste generatie EC-ventilatoren zijn geselecteerd op een laag geluidsniveau en zorgen voor een laag energieverbruik.  

Flexibiliteit en installatiegemak 

Ondanks dat de CKL evo gestandaardiseerd is en in grote aantallen geproduceerd wordt, is het bij de selectie mogelijk om de unit aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. Zo is er een extra boost-klep voor versnelde opwarming van het gebouw, bijvoorbeeld in de opstartfase. Dankzij de gebruiksvriendelijke regeling en het installatiegemak bespaart de installateur tijd. Daarbij heeft WOLF de 5-minuten compact-configurator ontwikkeld; daarmee kan in slechts enkele muisklikken een compact unit zoals de CKL evo worden geconfigureerd met een exacte berekening van de output met 2D en 3D tekeningen en een BIM bestand. 

De CKL evo wordt op klantspecificatie met levertijden vanaf 4 weken geleverd op het project.