Productnieuws

Zet vochtige lucht buitenspel met all-in-one-pakket DucoBox Silent RH en BD

Er mag in het verleden dan wel al massaal verteld en geschreven zijn over de wijze waarop efficiënte ventilatie tot stand kan komen. Toch staan we het hele jaar door nog vaak te weinig stil bij de gezondheidseffecten die geen of een gebrekkige ventilatie teweeg kan brengen. 

Tijd voor actie 

Want leven in een ziek huis laat zijn sporen na. Vooral tijdens het koken kunnen er in de keuken heel wat vochtige dampen en geurtjes vrijkomen. En ook in de badkamer wordt vochtige lucht snel opgestapeld. Om schimmel, geurhinder en andere ongemakken te voorkomen, is het dan ook essentieel om alles ruimtes 24/7 te ventileren. Hoog tijd om in actie te komen? 

DucoBox Silent? Daar word zelfs jij stil van! 

Hoe genees je dan een ziek huis? Door slimme vraagsturing op basis van CO2 en/of vochtmetingen detecteren ventilatiesystemen tijdig wanneer er een plotse opstoot is van vochtige en/of vervuilde lucht. Het all-in-one pakket DucoBox Silent RH en BD bevat alle noodzakelijke componenten om jouw vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem mee op te bouwen. 

Het all-in-one pakket bestaat om te beginnen uit de compacte en energiezuinige DucoBox Silent. Deze mechanische ventilatiebox zorgt voor een centrale luchtafvoer en is inzetbaar in zowel de renovatie- en vervangingsmarkt. Compactheid troef! Want slechts één printplaat volstaat voor de regel- als besturingselektronica. De eenvoudige constructie en efficiënte gelijkstroommotor staan garant voor een lange levensduur. Deze ventilatieoplossing is bovendien de stilste van Europa, wat resulteert in een ultiem akoestisch comfort.

Ten tweede is er de Vocht Boxsensor die het vochtgehalte van vochtige ruimtes opmeet zoals bijvoorbeeld de badkamer. Op die manier wordt vochtige lucht afgevoerd - enkel en alleen wanneer het nodig is - tot de toestand opnieuw genormaliseerd is. Als laatste is er nog een bedieningsschakelaar. De stijlvolle bedieningsschakelaar met uniek design communiceert draadloos met de DucoBox Silent en wordt eenvoudig in de woonkamer geplaatst.

Maximale ontzorging 

Dit natuurlijke ventilatiesysteem pikt in op de huidige en toekomstige wensen en eisen vanuit de markt. Als installateur word je maximaal ontzorgd. Het compacte all-in-one pakket kan immers snel en eenvoudig geïnstalleerd worden. Met andere woorden: alle voordelen vind je in één pakket en dat alles aan een budgetvriendelijke prijs.