CO2-meter voor elk klaslokaal in strijd tegen corona

Een CO2-meter voor ieder klaslokaal op basis- en middelbare scholen om te controleren of leerlingen en docenten in een gezond binnenklimaat zitten. Het kabinet heeft begin 2022 in de strijd tegen het coronavirus verdere maatregelen genomen om de luchtkwaliteit op scholen te verbeteren. Er is 17 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de CO2-meters. Ook komt er een 'ventilatiehulplijn' voor scholen.

"Leraren en leerlingen hebben recht op gezonde lucht in de klas. Zeker in deze coronatijd moeten we er alles aan doen om de scholen verantwoord open te houden. Schoolbesturen en gemeenten werken hard aan betere ventilatie. Maar we zien nog te veel scholen waar het nog niet goed is en dat moet gewoon snel beter", stelde minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs).

Eerder bleek dat de ventilatie op honderden scholen in Nederland niet voldoet aan de wettelijke normen die het RIVM opgesteld heeft om de kans op een coronabesmetting in de klas zo laag mogelijk te houden. Het kabinet trok daarom in 2020 al 360 miljoen euro uit voor de basis- en middelbare scholen om onder meer ventilatiesystemen op orde te krijgen.

Welke aanpassingen daarvoor nodig zijn, verschilt per school. Vaak helpen kleine aanpassingen, zoals ramen en deuren tegen elkaar openzetten. Een CO2-meter in ieder klaslokaal moet daarbij duidelijkheid geven. Daarnaast kan of moet in sommige situaties waarbij het ventilatiesysteem niet aan de norm voldoet, een ventilatiesysteem geplaatst worden dat een optimaal binnenklimaat waarborgt.

Krijg jij vragen over CO2-meters en ventilatie?

Krijg jij als installateur vragen van scholen over CO2-meters en ventilatie-oplossingen die aan de norm voldoen?

CO2-meter bestellen klik HIER

Voor ventilatie is een handleiding waar scholen, maar ook installateurs, gebruik van kunnen maken. 

Rensa Techniek kan jou ondersteunen bij de keuze en de engineering van het juiste ventilatiesysteem voor een enkel lokaal tot complete schoolcomplexen.

Diverse fabrikanten van Rensa bieden oplossingen voor optimale ventilatie op scholen, elk met een eigen aanpak. Bekijk hieronder het overzicht. Welke aanpak kies jij?


Duco biedt een slimme mix van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, waardoor men op een natuurlijke manier kan genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Lees meer

Soler & Palau biedt een breed assortiment ventilatoren voor o.a. scholen en kantoren. Van 10 tot 300.000 m3/h per unit voor iedere denkbare toepassing: plug&play en fluisterstil.

Lees meer

Met de ventilatiesystemen van Zehnder heb je altijd het beste binnenklimaat. De oplossingen brengen op een energiezuinige manier schone lucht in woningen, maar ook gebouwen zoals scholen.

Lees meer


 

Een Orcon balansventilatiesysteem zorgt voor een automatische aan- en afzuiging van lucht. Deze systemen van Orcon zijn daarnaast voorzien van warmteterugwinning (WTW). Hierdoor ontstaat op een energiezuinige manier een gezonde leeromgeving.

Lees meer

Energiezuinige luchtbehandeling met buitenlucht verlaagt niet alleen de energiebehoeften van de school, maar vergroot ook het prestatievermogen van de studenten. Systemair schreef er een kennisdocument over.

Lees meer

Wolf biedt ventilatie-, luchtbehandeling- en verwarmingssystemen aan voor onderwijsinstellingen. Systeemzekerheid en systeemfunctionaliteit zijn voor jouw projecten op deze manier goed gewaarborgd. 

Lees meer


 

De VRV-systemen van Daikin voorzien in klimaatbehoeften voor kleine tot middelgrote ruimtes. De systemen kunnen centraal of afzonderlijk bediend worden.

Lees meer

Zuivere lucht is belangrijk voor jong en oud. Zodra de luchtkwaliteit in een ruimte afneemt, reageert ons lichaam hier direct op. Radiatorspecialist Jaga komt met de oplossing: Oxygen2.

Lees meer

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. TOPS Luchtfilters levert alle filters voor klimaatbeheersing en luchtbehandelingsinstallaties.

Lees meer


 

Rensa Techniek

Rensa Techniek kan ondersteunen bij de keuze en de engineering van het juiste ventilatiesysteem voor een enkel lokaal tot complete schoolcomplexen.

• Decentrale units die bijvoorbeeld worden gestuurd op CO2  en kunnen worden voorzien van verschillende uitblaassystemen, waaronder airsocks.
• Centrale units met een (CO2-) regeling die zorgen voor de juiste ventilatie per lokaal.

Rensa levert daarbij de luchtbehandelingskast, het kanalenwerk, uitblaassystemen, de kleppen en
de complete regeling.
 

Neem contact met ons op

Tel: 0314 - 35 05 79
E-mail: techniek@rensa.nl

Artist impression (Duco, 2020)