Schoolventilatie

Schoolventilatie is van essentieel belang voor een gezonde en veilige leeromgeving. Het zorgt voor een constante toevoer van verse buitenlucht en verwijdert schadelijke deeltjes uit de binnenlucht. Dit vermindert de verspreiding van ziekteverwekkers, verbetert de concentratie en bevordert de leerprestaties.

Zeker na uitbraak van het coronavirus is de noodzaak van een goed ventilatiesysteem op scholen toegenomen. Het systeem zorgt voor een constante toevoer van verse buitenlucht, verwijdert potentieel besmette lucht en helpt de concentratie van virusdeeltjes in de lucht te verminderen, waardoor het risico op besmetting wordt verlaagd. De installateur heeft een cruciale rol in het ontwerpen, installeren en onderhouden van deze ventilatiesystemen.

Ventilatienorm

De ventilatiesystemen dienen te voldoen aan de minimale eisen van het Bouwbesluit. Voor de meeste scholen die voor 2012 zijn gebouwd, betreft dit het Bouwbesluit voor bestaande bouw. De norm is 12,4 m³/uur. Waarbij 3,44 liter lucht per seconde per persoon ververst dient te worden. Voor scholen van 2012 en later gelden de nieuwbouwregels en is de norm 30,6 m³/uur. Het aantal liters lucht dat hier per seconde per persoon ververst moet worden is 8,5.

Krijg jij vragen over CO2-meters?

Krijg jij als installateur vragen van scholen over CO2-meters die aan de norm voldoen?

CO2-meter bestellen klik HIER

Rensa Techniek kan jou ondersteunen bij de keuze en de engineering van het juiste ventilatiesysteem voor een enkel lokaal tot complete schoolcomplexen. Lees hier alvast enkele tips.

Diverse fabrikanten van Rensa bieden oplossingen voor optimale ventilatie op scholen, elk met een eigen aanpak. Bekijk hieronder het overzicht. Welke aanpak kies jij?


Met de ventilatiesystemen van Zehnder heb je altijd het beste binnenklimaat. De oplossingen brengen op een energiezuinige manier schone lucht in woningen, maar ook gebouwen zoals scholen.

Lees meer

Soler & Palau biedt een breed assortiment ventilatoren voor o.a. scholen en kantoren. Van 10 tot 300.000 m3/h per unit voor iedere denkbare toepassing: plug&play en fluisterstil.

Lees meer

Een Orcon balansventilatiesysteem zorgt voor een automatische aan- en afzuiging van lucht. Deze systemen van Orcon zijn daarnaast voorzien van warmteterugwinning (WTW). Hierdoor ontstaat op een energiezuinige manier een gezonde leeromgeving.

Lees meer


 

Energiezuinige luchtbehandeling met buitenlucht verlaagt niet alleen de energiebehoeften van de school, maar vergroot ook het prestatievermogen van de studenten. Systemair schreef er een kennisdocument over.

Lees meer

Wolf biedt ventilatie-, luchtbehandeling- en verwarmingssystemen aan voor onderwijsinstellingen. Systeemzekerheid en systeemfunctionaliteit zijn voor jouw projecten op deze manier goed gewaarborgd. 

Lees meer

Zuivere lucht is belangrijk voor jong en oud. Zodra de luchtkwaliteit in een ruimte afneemt, reageert ons lichaam hier direct op. Radiatorspecialist Jaga komt met de oplossing: Oxygen2.

Lees meer


 

In schoolgebouwen is de concentratie schadelijke stoffen (chemische geuren, virussen, bacteriën, schimmelsporen) vaak te hoog waardoor gezondheidsrisico’s ontstaan. De CleanAirEurope luchtreinigingstechnologie zet stoffen via een natuurlijk proces om in waterstof en zuurstof.

Lees meer

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. TOPS Luchtfilters levert alle filters voor klimaatbeheersing en luchtbehandelingsinstallaties.

Lees meer


 

Rensa Techniek

Rensa Techniek kan ondersteunen bij de keuze en de engineering van het juiste ventilatiesysteem voor een enkel lokaal tot complete schoolcomplexen.

• Decentrale units die bijvoorbeeld worden gestuurd op CO2  en kunnen worden voorzien van verschillende uitblaassystemen, waaronder airsocks.
• Centrale units met een (CO2-) regeling die zorgen voor de juiste ventilatie per lokaal.

Rensa levert daarbij de luchtbehandelingskast, het kanalenwerk, uitblaassystemen, de kleppen en
de complete regeling.
 

Neem contact met ons op

Tel: 0314 - 35 05 79
E-mail: techniek@rensa.nl

Artist impression (Duco, 2020)