De 10 belangrijkste vragen
webinar ‘De hybride breekt door’

De hybride warmtepomp bestaat enige tijd, maar gaat dit jaar definitief doorbreken. Voor de ene woning is de cv-ketel/warmtpomp-combinatie de perfecte tussenstap naar aardgasloos, voor de andere woning de hoogst haalbare duurzame troef voor dit moment. De hybride warmtepomp kent veel technische toepassingsmogelijkheden.
 
Tijdens het webinar 'De hybride breekt door' van Remeha en Rensa zijn er diverse kijkersvragen beantwoord. Hieronder zijn de 10 belangrijkste vragen én antwoorden voor je op een rijtje gezet.
 

Wij gaan uit van een inhoud van 5 liter per kw warmtepomp.

Het buitendeel zal op “voeten” gezet moeten worden. Reden is het ontdooien waar behoorlijk wat water bij vrij komt en/of sneeuwval.

Je kan de warmtepomp automatisch uit laten schakelen bij 4 °C , dan neemt de CV het over. Je kan tot -10 °C gaan. De warmtepomp wordt dan wel minder efficiënt.

Dit is mogelijk, maar let heel goed op geluid en zeker op trillingen.

Tussen het binnen en buitendeel mag 3 tot circa 20 meter afstand zijn.

Bij een hybride systeem niet, dan zorgt de cv-ketel voor het warme tapwater.

Dit is wel mogelijk want de CV pomp kan gewoon door de verdeler het water in het systeem krijgen.

Dat kan door de CV-ketel in te stellen op 50 °C. Als je hiermee begint en je krijgt de woning nog op temperatuur met een lage aanvoertemperatuur, dan weet je hoe je ervoor staat.

Ja, dat is nodig wanneer monteurs met koudemiddelen gaan werken.

Voor elke kWh stroom bespaar je ongeveer 0,8 m3 gas. Het is afhankelijk van meerdere factoren. Vuistregel is dat je per 1000 m3 gasverbruik € 350,- netto bespaart. Dit op basis van de tarieven van voorjaar 2021.

Terugkijken?

In dit webinar bespreken specialisten van Remeha en Rensa  de technische mogelijkheden, de juiste stappen, de regeling en de wijze waarop je de hybride succesvol aan de markt aan kunt bieden.

  Bekijk het webinar gratis terug
 

Advies Rensa Techniek

Wil je meer weten of advies met betrekking tot een goed ontwerp voor een warmtepompsysteem? Neem dan contact op met Rensa Techniek via 0314 35 05 79 of warmtepompen@rensa.nl