Met de webinars van Rensa duik je dieper in op bestaande en nieuwe techniek(en) en oplossingen. In elk aflevering neemt Rensa je mee in de wereld van de mogelijkheden, kansen en aandachtspunten van specifieke producten, systemen en oplossingen van gastfabrikanten.
 

De hybride breekt door

De hybride warmtepomp bestaat enige tijd, maar gaat dit jaar definitief doorbreken. Voor de ene woning is de cv-ketel/warmtpomp-combinatie de perfecte tussenstap naar aardgasloos, voor de andere woning de hoogst haalbare duurzame troef voor dit moment. De hybride warmtepomp kent veel technische toepassingsmogelijkheden.

In dit gratis webinar op 12 oktober om 12:30 uur bespreken specialisten van Remeha en Rensa  de technische mogelijkheden, de juiste stappen, de regeling en de wijze waarop je de hybride succesvol aan de markt aan kunt bieden.

 
 

De juiste match tussen warmtepomp en vloerverwarming

De keuze voor warmtepomptechniek in nieuwbouwwoningen betekent bijna altijd een keuze voor vloerverwarming. Om de juiste balans te vinden tussen comfort, energiebesparing en het rendement van de warmtepomp is goede regeltechniek van groot belang.

In dit webinar helpen specialisten van Panasonic, Albrand en Rensa je om de juiste detailkeuzes te maken in ontwerp en uitvoering van een lage temperatuursysteem in combinatie met de warmtepomp.

 

Nieuwe troeven in warmtepompland

Volop keuze in warmtepomptechniek. Nieuwe warmtepompbronnen duiken op. Daarna wordt de rol van (semi-) collectiviteit groter, met name bij hoogbouw en appartementencomplexen.

In dit webinar duiken warmtepompspecialisten van Nathan en Rensa op de laatste trends, aan de hand van gerealiseerde projecten. Een showcase van warmtepomptechniek, met veel aandacht voor techniek en ontwerpkeuzes.


Stap voor stap verduurzamen

We willen verduurzamen. Maar waar te beginnen? Met deze wens komen opdrachtgevers naar installateurs. Wat als een heel nieuw systeem met alleen een warmtepomp een brug te ver is? Wat kun je wanneer je toch een stap in de goede richting wilt adviseren?

In dit webinar van Nefit Bosch, Jaga en Rensa krijg je handvatten om de klant mee te nemen in praktische, behapbare stappen. Zo krijgt de klant snel en effectief het juiste toekomstbestendige technische advies, de benodigde voorwaarden, en wordt de best passende installatie opgeleverd voor elke specifieke situatie.


Keep it cool: Koelen met ventilatielucht

Oververhitting van woningen in de zomermaanden ligt op de loer. Zomers worden heter en nieuwbouwwoningen zijn beter geïsoleerd: extra aandacht voor ventilatie en koeling zijn hard nodig, juist buiten het stookseizoen om. Rensa en Zehnder nemen je mee in de technische mogelijkheden en aandachtspunten van het koelen met ventilatietechniek.

Sprekers: Matthias Stukker (Manager bij Rensa Techniek) en Jerôme Corba (technisch adviseur Zehnder). Presentatie: Eddy Buiting.


Ventilatielucht als bron voor de warmtepomp

Een warmtepomp zonder bodembron of buitenunit, kan dat? Jazeker, de ventilatielucht wordt dan als bron voor de warmtepomp gebruikt. Je kiest dan voor een ventilatielucht/water warmtepomp. Deze integrale oplossing voor verwarming, ventilatie en warm water wint energie terug uit warme binnenlucht en kan dit aanvullen met gewonnen energie uit de buitenlucht. 

In samenwerking met NIBE en DTI Technisch Installatiebedrijf leggen we in dit webinar uit hoe je aan de slag kunt met dit systeem.


Ketelvervanging; wat is wijsheid?

De cv-ketel is aan vervanging toe en installateurs worden bestookt met vragen en aannames van hun klanten. Wat is wijsheid? Volledig aardgasloos, een tussenstap in de vorm van een hybride warmtepomp/ketel-combinatie, of gewoon één op één vervangen? Voor welk type woning is een warmtepomp een optie en wanneer is het raadzaam om een tussenstap te nemen, of even te wachten?

In dit webinar nemen Rensa en Nefit dit met je door, zodat je na afloop jouw klant een weloverwogen advies kan geven.


Help, mijn klant wilt een warmtepomp?!

De vraag naar warmtepompen groeit als kool, maar zowel eindklanten als installateurs zitten nog met veel vraagtekens en praktische struikelblokken. In dit webinar van Nathan en Rensa gaan specialisten op het gebied van duurzame techniek in op alle vragen die er heersen over warmtepomptechniek in bestaande woningen.

Wanneer kan het wel en niet, en wat zijn de voorwaarden? Hoe wordt een installatie ontworpen en een systeem geselecteerd? Hoe zit het met afgiftesystemen en inregelen?