Productnieuws

Aquarea Hybrid+: Koel in de zomer, warm in de winter

Door gestegen energieprijzen gaan huiseigenaren actiever op zoek naar mogelijkheden om hun gas- en elektriciteitsverbruik te reduceren. Dat kan door de verwarming op 19 °C te zetten, het huis beter te isoleren, korter te douchen of naar alternatieven voor bestaande gasgestookte cv-ketels te kijken. Maar wat als deze cv-ketel nog tiptop in orde is?

Een hybride warmtepomp is dan een goede oplossing. Deze onttrekt zijn warmte voor een groot deel aan de buitenlucht, waardoor veel minder CO2 wordt uitgestoten dan met enkel een gasgestookte cv-ketel. Het verwarmt een huis met behulp van stroom, maar kan nog gebruikmaken van gas als het echt koud is. Met de warmtepomp bespaar je ongeveer 40% tot 60% op je gasverbruik. Daar komt de subsidie voor de aanschaf van de warmtepomp nog bij.

Geen extra kosten

Naast verwarmen willen steeds meer huiseigenaren tijdens warmere zomers ook hun woning van koeling voorzien. De keuze voor een airco-installatie ligt daarbij voor de hand, maar in veel gevallen is een lucht-water warmtepomp een interessantere keuze. Zeker als er al plannen zijn om te investeren in een hybride warmtepomp. Daarmee kan zowel duurzaam worden verwarmd als gekoeld.

De Panasonic Aquarea Hybrid+ warmtepompen bieden nog een extra voordeel. Ze zijn meteen voorzien van een koelmodus, waardoor een extra aankoop niet nodig is. Koeling is bij Panasonic namelijk een standaard ingebouwde optie, die alleen maar hoeft te worden geactiveerd bij de inbedrijfsstelling.

Tweezone-systeem

In koelmodus voorziet de Aquarea Hybrid+ warmtepomp de vloerverwarming in de woning van water tot ongeveer 18 graden. Lager koelen is niet wenselijk, omdat dan condens op de vloer kan ontstaan. Met fancoil-units is het wel mogelijk om ‘door te koelen’ en ruimtes daarbij te ontvochtigen. Een combinatie van die twee afgiftesystemen kan ook worden gebruikt. Bij woningen met vloerverwarming op de begane grond en fancoilunits op de verdieping kunnen de fancoil-units worden voorzien van water van 7 graden, terwijl de watertemperatuur voor de vloerverwarming wordt gemengd tot 18 graden. Zo realiseer je dankzij de warmtepomp een tweezone-systeem met zone-afhankelijke koeling.

Bekijk het assortiment

 
Meer weten over Panasonic?