Productnieuws

Lucht/water warmtepompen die duurzaamheid een nieuwe betekenis geven

Verwarmen, koelen en warm tapwater bereiden met behulp van stille en zeer duurzame lucht/water warmtepompen. Alpha innotec speelt het klaar, met de introductie van de innovatieve Paros en Jersey. 

Eenvoudig van het gas af met de Paros 

De nieuwe Paros is stil en zeer praktisch, met voordelen voor zowel de gebruiker als de installateur. Dankzij deze warmtepomp zijn bestaande woningen gemakkelijk los te koppelen van het gas. En ook nieuwbouwwoningen zijn hiermee op een slimme manier te voorzien van verwarming, koeling en warm tapwater. Zonder geluidsoverlast voor bewoners en omwonenden. Én zonder buitenruimte op te offeren.  

Compact en stil, zonder buitenunit

De Paros is de ideale warmtepomp voor in de bijkeuken, garage of op zolder. Hij is compact en fluisterstil en heeft alleen een binnenunit: heel praktisch als er buiten geen ruimte is of als buitenplaatsing esthetisch gezien niet wenselijk is. Het enige wat deze warmtepomp vraagt, zijn dak- of muurdoorvoeren voor de aan- en afvoer van lucht. De Paros biedt een verwarmingsvermogen van 4 kW, een koelvermogen van 5 kW en tapwater van 60 graden Celsius zonder elektrische bijstook. En dat alles fluisterstil: de geluidsproductie bedraagt slechts 36 dB(A) overdag en 29 dB(A) ’s nachts. 

Duurzaam op alle fronten 

De Paros is energiezuinig en voorzien van het duurzame en milieuvriendelijke koudemiddel R454B (met een lage GWP van slechts 676). Bovendien is hij modulerend: het geleverde vermogen wordt automatisch aangepast aan de behoefte in de woning. Dit maakt hem duurzaam op alle fronten. Dankzij de eenvoudige plaatsing en montage, met een all-in-one-systeem, is de installateur snel klaar. De Paros is te combineren met drie verschillende systemen én in te zetten als hybride opstelling met een bestaande CV-ketel.  

Jersey: alle binnencomponenten in één  

Een buitenunit in combinatie met een slimme hydrauliektower voor binnen, die alle componenten – zoals het warm tapwaterbuffervat en het CV-buffervat – al prefab in zich heeft. Dat is de Jersey monoblock lucht/water warmtepomp. Zeer praktisch, snel en eenvoudig te installeren (zonder f-gassen certificering) en strak om te zien. Ook in gebruik scoort hij punten, want je hoort ‘m nauwelijks: 53 dB(A) op één meter afstand en ’s nachts slechts 39 dB(A).

Energiezuinig verwarmen en koelen

Ook de Jersey is modulerend en dus heel energiezuinig. Installeer je de Jersey in combinatie met zonnepanelen? Dan past de warmtepomp zijn vermogen aan op de elektriciteitsproductie. Ideaal in zowel de winter als de zomer. Zeker sinds begin 2021 de BENG TO-juli eis geldt: in een nieuwbouwwoning is koeling niet alleen comfortabel, maar ook bijna altijd noodzakelijk om aan deze eis te voldoen. Een extra reden om voor de Jersey te kiezen: deze warmtepomp kan verwarmen én koelen en is verkrijgbaar met twee vermogens: 5 kW bij A-7/W35 en 7 kW bij A-7/W35.