Productnieuws

Oventrop Cocon QTZ verlaagt je projectkosten

De Oventrop Cocon QTZ inregelafsluiter met automatische debietregeling is breed toepasbaar en de beste energiezuinige regeling die er is. De besparing op arbeidstijd is enorm. Ook de uniek hoge drukklasse, PN 25, heeft kostenverlagende voordelen. 

Dynamische debietregelaar annex inregelafsluiter 

De compacte Oventrop Cocon QTZ (winnaar Red Dot Product Design Award) combineert meerdere afsluiterfuncties en bespaart je veel montage- en insteltijd. 

De QTZ is onder meer ideaal bij koelplafonds, fancoils en convectors. Bij een koelplafond, bijvoorbeeld, krijgt elk paneel een QTZ voor de automatische waterzijdige inregeling én om de ruimtetemperatuur te regelen (via ruimtethermostaten en aandrijvingen). 

Je kunt de QTZ ook gebruiken voor het dynamisch waterzijdig inregelen van o.a. vloerverwarmingsverdelers. 

Nieuwe generatie QTZ met PN 25 bespaart kosten 

De Oventrop Cocon QTZ is uniek in de markt gezien de hoge drukklasse: PN 25. Hij kan wel 6 bar drukverschil aan. Dat heeft met name voor projectinstallateurs kostenverlagende voordelen. In hoogbouw zijn minder drukverlagers nodig, wat ook arbeidstijd scheelt. De hogere flow maakt werken met kleinere diameters mogelijk. En je kunt wellicht voor een kleinere pomp kiezen. 

Alles is eenvoudig met de Oventrop Cocon QTZ 

Zelfs bij een gemonteerde QTZ zijn de liters per uur altijd moeiteloos afleesbaar en instelbaar. Met behulp van de Oventrop app is een verschildrukmeting zó gebeurd. Leidingwerk spoelen kan simpelweg met een bypass om het QTZ-binnenwerk heen. Op de M30 x 1,5 aansluiting van de QTZ plaats je zó een Aktor motor. En aansturing op afstand kan met 0-10 V en Modbus. 

www.cocon.oventrop.com

Bekijk het assortiment

Meer weten over Oventrop?