Productnieuws

WICU®Clim is een geïsoleerde koelleiding volgens brandklasse BL-s1, d0, EN 13501-1

WICU®Clim is een in de fabriek gemaakte warmte- of koude voorgeïsoleerde koperen buis die wordt gebruikt in koel-, airconditioning- en verwarmingstoepassingen. WICU®Clim wordt geproduceerd in inch-afmetingen. Het medium koper is geproduceerd gebaseerd op de standaard EN 12735-1. 

WICU®Clim wordt geproduceerd in inch-afmetingen. Het medium koper is geproduceerd gebaseerd op de standaard EN 12735-1. De buizen zijn ommanteld met een PE-schuim met gesloten cellen, waardoor verliezen aan koel- of verwarmings-energie sterk worden gereduceerd. Een PE-folie met hoge diffusieweerstand voorkomt waterdampdiffusie in de isolatie en behoudt op die manier een efficiënt en duurzaam isolerend effect.

Wicu®Clim koperen leidingen zijn geschikt voor bijna alle in de markt toegepaste koelmiddelen evenals de overeenkomstige mengsels. Dit zijn in het bijzonder alle veiligheidskoelmiddelen, kooldioxide en brandbare koolwaterstofkoelmiddelen,evenals hun mengsels.

  • De buis heeft een flexibele zachtgeveerde koude- en warmte-isolatie. Het is economisch verwerkt met weinig voegen en heeft een hoge waterdampdiffusieweerstand.
  • Het brandgedrag is in overeenstemming met BL-s1,d0 (volgens certificatie SGS Ref. nr. GZIN 1811061153 SC).
  • De ommanteling heft een goude UV-bestendigheid (De UV-bestendigheid wird bepaald onder typische laboratoriumomstandigheden).
  • De PE-schuimstructuur is uitgerust met een robuuste PE-mantel en is 100% CFC/FC-vrij.

Persen, hardsolderen en zachtsolderen zijn mogelijk als verbindingstechnieken. Elke WICU®Clim rol is omwikkeld met folie en afzonderlijk verpakt in een kartonnen doos. 

Bekijk het assortiment