Productnieuws

Cascade Manager Panasonic koppelt tot tien Aquarea lucht-water warmtepompen

De lucht-water warmtepompen in de Aquarea-lijn van Panasonic worden geleverd in een range tot 16 kW. Dat is ruim voldoende voor woningen, en ook kleine kantoren of bijvoorbeeld een tandartspraktijk beschikken hiermee over voldoende CV- en tapwater. In omgevingen als een restaurant, ziekenhuis, supermarkt of klein hotel is echter een oplossing met meer vermogen nodig. Voor die situaties heeft Panasonic de Cascade Manager ontwikkeld.  

Met de Cascade Manager kunnen maximaal tien Aquarea lucht-water warmtepompen slim aan elkaar worden gekoppeld, zodat een gecombineerd vermogen tot 160 kW kan worden geleverd. Na toevoeging van een extra buffer in de installatie kan de manager naast verwarming en tapwater ook koeling voor het gebouw regelen, door het bedienen van driewegkleppen. De Cascade Manager stuurt de warmtepompinstallatie daarbij ofwel weersafhankelijk, ofwel op de waterzijdig gekozen setpointtemperatuur aan.  
 
“De enige voorwaarde voor toepassing van de Cascade Manager is dat het gebouw is voorzien van een gebouwbeheersysteem (GBS)”, vertelt William van Driel, Key Account Manager lucht-water warmtepompen bij Panasonic. “Daarbij fungeert het GBS als master. In de Cascade Manager is een Modbus ID ingebouwd waarmee hij als slave kan worden geïntegreerd in het GBS. Voor gebouweigenaren biedt dit een ideale combinatie: alle centraal geregelde functies in het gebouw, zoals verlichting, brandbeveiliging en ventilatie, zijn dan immers in één gezamenlijk systeem met energiezuinige verwarming en eventuele koeling ondergebracht. En alles is daarbij op afstand te regelen en te monitoren.” 

Bekijk het artikel

 
Meer weten over Panasonic