Productnieuws

Comfort met een koude vloer, het kan met HENCO

Onze zomers worden warmer waardoor temperatuur overschrijding in onze woningen vaker een feit is. In de huidige nieuwbouw komt via de beglazing warmte binnen maar door de goede isolatie waarden raakt de woning deze warmte niet zomaar kwijt.

Vloerkoeling is dan een eenvoudige oplossing, het is onzichtbaar, veroorzaakt geen tocht door luchtstroming en produceert geen geluid. De vloer wordt gevoed met water van minimaal 18°C vanaf een warmtepomp, koelmachine of warmte / koude net. Een begrenzing op temperaturen lager dan 18°C is belangrijk bij vloerkoeling om condensvorming te voorkomen. Badkamers worden om comfort redenen vaak uitgesloten van vloerkoeling. HENCO heeft hier regeltechnische oplossingen voor.

Vrijwel alle vloerverwarming installaties zijn geschikt voor het toepassen van vloerkoeling, mits de juiste componenten zijn toegepast. Het toepassen van een composiet verdeler, bijvoorbeeld de HENCO Floor UFH-MDK serie, heeft als voordeel dat deze preventief werkt tegen condensvorming en het materiaal niet corrosie gevoelig is.

Met vloerkoeling wordt er via de vloer warmte uit de ruimtes onttrokken en wordt deze buiten de woning afgevoerd. Afhankelijk van de aanwezige parameters (ruimtetemperatuur / gemiddelde watertemperatuur / verlegafstand buis / soort afwerkvloer) kan het koelvermogen oplopen tot 25 Watt per m².

Daarnaast heeft vloerkoeling nog een ander effect. Door zon instraling (via glas) worden vloer oppervlaktes opgewarmd waardoor de ruimtetemperatuur toeneemt, de vloer geeft namelijk deze warmte af aan de ruimte. Bij vloerkoeling zorgt de lage watertemperatuur ervoor dat er tijdens instraling van de zon juist een situatie ontstaat waarbij de vloertemperatuur niet op zal lopen. Dit voorkomt het ongewenst aanwarmen van de vloer en de verblijfsruimte en verhoogt het comfort.

HENCO heeft voor de voedingsleidingen van het vloerkoeling systeem een breed assortiment kunststof leidingen met dampdichte isolatie. Ook de fittingen zijn door de grondstof PVDF uitermate geschikt voor koud water systemen.

Kortom, HENCO heeft de systeem oplossingen voor vloerkoeling en draagt zorg voor een juiste samenstelling van het systeem van A tot Z (weergegeven in een gedetailleerd en compleet technisch dossier na opdracht).

Een aanvraag voor een compleet systeem? Mail Project@hencofloor.be of neem contact op met de regiomanagers HENCO.

Bekijk het assortiment
 
Meer weten over Henco?