Productnieuws

De hoogste kwaliteit voor een gezonde drinkwaterinstallatie

Om de kwaliteit van drinkwater op ieder tappunt te waarborgen, is een eersteklas leidingsysteem nodig . Naast de ontwerpwijze speelt het materiaal hierbij een belangrijke rol. Leidingen verdwijnen immers na het aanleggen voor tientallen jaren uit het zicht. Het universele RAUTITAN leidingsysteem van REHAU biedt hoogwaardige materialen en installatieoplossingen om een loodvrije en hygiënische drinkwaterinstallatie aan te leggen.

PE-Xa buizen – het materiaal van de hoogste kwaliteit

Door zijn robuuste bouw en hoogste vernettingsgraad voldoet hij niet alleen aan de hoge eisen in de installatie maar ook die in de bouw. Een levensduur van meer dan 50 jaar, corrosiebestendig en eenvoudig te verwerken.. zomaar een aantal kenmerken die er voor zorgen dat de PE-Xa buis voldoet aan de allerhoogste eisen. Door de gladde ondergrond  van de RAUTITAN buis kan aanslag worden voorkomen en staat hygiëne voorop.

RX+ voor een loodvrije drinkwaterinstallatie

Om nog meer zekerheid te bieden heeft REHAU de loodvrije bronssoort RAUTITAN RX+ ontwikkelt. Onze fittingen van dit loodvrije RX+ materiaal voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van drinkwaterhygiëne en kunnen daardoor bij vele verschillende drinkwaterkwaliteiten worden ingezet.

Brons is één van de meest corrosiebestendige kopermaterialen. Zelfs onder extreme watercondities heeft brons de voorkeur voor het gebruik in de drinkwaterinstallatie. Daarnaast kan brons eenvoudig weer worden hergebruikt met het oog op de toekomst.

PX componenten voor schoon drinkwater

Met de polymere componenten van het RAUTITAN PX programma houdt REHAU vandaag al rekening met toekomstige eisen. Het fittingprogramma RAUTITAN PX gebruikt gericht de gunstige materiaaleigenschappen van polymere grondstoffen voor schoon drinkwater. RAUTITAN PX fittingen zijn vrij van zware metalen en voldoen aan de strenge gezondheidseisen.

Maximale ruimte, minimale verliezen

De installatie van RAUTITAN wordt gedaan middels een uniek opwijdprincipe met als sterk voordeel; een minimale vernauwing bij de verbinding. Door deze geoptimaliseerde overgang ontstaat er slechts een minimaal drukverlies en vormt daarmee geen plek voor bacteriegroei.  RAUTITAN heeft in vergelijking met andere verbindingstechnieken een nagenoeg ongehinderde doorstroming waardoor vervelende stromingsgeluiden en temperatuurschommelingen bij het tappunt worden voorkomen.

Met RAUTITAN installeer je nu al een leidingsysteem voor de eisen van de toekomst!

Bekijk het assortiment

Meer weten over Rehau?