Productnieuws

Een warmtepomp? Zo geef je advies op maat.

Door de gestegen gasprijzen en koudere herfst- en wintermaanden zijn mensen op zoek naar alternatieven voor hun gasgestookte cv-ketel. Ze komen dan al snel uit bij een warmtepomp. Maar welke past het beste bij hun situatie? Met deze stappen kom je tot een advies op maat.

  1. Hybride of all-electric?

Als de huidige cv-ketel nog tiptop in orde is, dan ligt de keuze voor een hybride warmtepomp voor de hand. De Panasonic Aquarea Hybrid+ warmtepomp werkt perfect samen met de bestaande cv-ketel (ongeacht merk of type). Het voordeel van deze oplossing is dat de gebruiker niet direct op een volledig elektrische oplossing hoeft over te stappen. Dat kan ook later met dezelfde warmtepomp, want de Hybrid+ is hier volledig op voorbereid.

  1. Bepaal het juiste vermogen

Verschillende factoren bepalen welk vermogen het beste bij een woning past. Denk daarbij aan de grootte van de woning, het aantal bewoners, de wens om te verwarmen en voldoende warm tapwater te hebben. In tegenstelling tot een cv-ketel moet je bij een warmtepomp overdimensionering voorkomen. Een warmtepomp werkt met een compressor en die heeft ‘rustige draaiuren’ nodig. Bij overdimensionering slaat deze te veel aan- en af. Dat is niet goed voor het rendement én het beperkt de levensduur van de compressor. Met behulp van de Panasonic Aquarea selectietool bepaal je snel het ideale vermogen van de warmtepomp.

  1. Check het subsidiebedrag

Warmtepompen komen in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De subsidiebedragen voor 2022 lopen op tot €4.350. In de overzichtelijke brochure van Panasonic is alle informatie over de ISDE 2022 inclusief apparatenlijst te vinden. Zo weet je snel welk bedrag van toepassing is op de door jou geselecteerde warmtepomp.

Bekijk het assortiment