Productnieuws

Herkenbaar: een te lage waterdruk?

De Wilo-Isar BOOST5 is een slim Plug & Pump drukverhogingssysteem, bestaande uit een elektrische pomp, een frequentieomvormer, terugslagkleppen, een bedieningspaneel en drukvat. Deze verhoogt doeltreffend de waterdruk in en rondom de woning. 

Boost de waterdruk 

Op warme zomerdagen is de watervraag bijvoorbeeld erg hoog bij drinkwaterproductiebedrijven. Als gevolg is de waterdruk dan een stuk lager dan normaal. De kraan stroomt minder hard of de waterstraal uit de douche is een stuk minder krachtig dan normaal. De aangeleverde ‘druk’ heeft een boost nodig. 

Toepassing 

De Wilo-Isar BOOST5 is de ideale oplossing voor een constante waterdruk in een huishoudelijke omgeving. Het resultaat is een comfortabele waterdruk bij elke gevraagde waterafname. De intelligente pompbesturing zorgt daarbij voor een laag energieverbruik. Pas de Wilo-Isar BOOST5 toe bij verhoging van een te lage waterleidingdruk, het transport van water, de watertoevoer naar beregeningssystemen en het aanzuigen van water uit tanks, reservoirs of bronnen.  

Technologie 

De Wilo-Isar BOOST5 is voorzien van frequentieregeling. De slimme sensoren zorgen voor de lagere energierekening. Deze passen afhankelijk van de watervraag het toerental automatisch aan. Bij een lage waterafname hoeft de pomp immers niet voluit te draaien. 

De belangrijkste voordelen [ met afbeelding ‘BOOST5_ruimte’ ] 
Het systeem werkt voor alle residentiële toepassingen soepel en stil dankzij de efficiënte hydraulica en de geluidswerende pompbehuizing. Door het moderne en compacte ontwerp is de Wilo-Isar BOOST5 eenvoudig in de thuisomgeving te installeren zonder op te vallen. Naast dat de pomp compact, efficiënt, betrouwbaar en geluidsarm is, zijn onderhoudswerkzaamheden aan het robuuste systeem tot een minimum te beperken. 

Bekijk het assortiment
 
Meer weten over Wilo?