Productnieuws

Klaar voor de toekomst met de Panasonic Aquarea Hybrid+ warmtepomp

Om de verduurzaming van woningen verder te stimuleren, trekt het kabinet een aanzienlijk bedrag aan subsidies uit voor o.a. hybride warmtepompen. Zo wordt het voor veel mensen een betaalbare oplossing en een goede stap naar minder gasverbruik. Maar hoe zet je de volgende stap naar een volledig gasloze oplossing zonder al te veel extra investeringen? 

Stap voor stap 

Begin met een Panasonic Aquarea Hybrid+ warmtepomp, die perfect samenwerkt met de bestaande cv-ketel (ongeacht merk of type). Voordeel is dat de gebruiker niet direct op een volledig elektrische oplossing hoeft over te stappen. Dat kan ook later met dezelfde warmtepomp, want de Hybrid+ is hier volledig op voorbereid. De gebruiker kan vervolgens stap voor stap overschakelen naar volledig elektrisch en warmtapwaterbereiding door de warmtepomp, waardoor de investering gespreid wordt.  

Investeer in de toekomst 

Daarnaast kan aanspraak worden gemaakt op de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Het subsidiebedrag voor een Aquarea Hybrid+ warmtepomp loopt op tot €4.350,-. Tevens weegt het verplichte energielabel voor woningen steeds zwaarder mee. Nu investeren in een (hybride) warmtepomp kan daarom verstandig zijn. Als het energielabel verbetert, dan wordt de woning aantrekkelijker en neemt de waarde toe. De Hybrid+ heeft het energielabel A++. De woning kan daardoor zomaar met twee energielabels stijgen. Kortom, een slimme investering voor de toekomst. 

Bekijk het assortiment
 
Meer weten over Panasonic?