Productnieuws

Nieuw: Zehnder ComfoClime en ThermalShield

Ontdek Zehnder ComfoClime; een lucht/lucht-warmtepomp die koelt en verwarmt met verse buitenlucht. Dit in tegenstelling tot klassieke lucht/lucht-warmtepompen die lucht circuleren. ComfoClime past bovenop de ComfoAir Q ventilatie-unit, en kan zo extra verwarmings- en koelvermogen toevoegen aan de woning. Het nieuwe geïsoleerde ThermalShield luchtverdeelsysteem zorgt ervoor dat de duurzaam verwarmde of gekoelde lucht op de juiste plek in het huis komt. 

Met één combinatie klaar

De nieuwe ComfoClime lucht-lucht warmtepomp wordt eenvoudig aangesloten op de bestaande ComfoAir Q ventilatie-unit. Daarna verdeelt het nieuwe luchtverdeelsysteem ThermalShield de koele of warme lucht over de kamers. De kanalen van ThermalShield zijn geïsoleerd en daarmee condensvrij. Zo gaat er onderweg geen warmte of koude verloren. Met één energiezuinig systeem, krijgen bewoners verse lucht op een comfortabele temperatuur. Extra systemen zoals airco’s zijn niet meer nodig.

Verversen versus circuleren

Bestaande systemen zoals airco’s laten bestaande lucht door een woning circuleren. ComfoClime onderscheidt zich door de verse buitenlucht naar binnen te halen. Zo blijft de luchtkwaliteit hoog en de CO2 laag.

Altijd de beste energie-efficiency

De ComfoClime is de opvolger van de ComfoCool Q600. De verbetering zit in het betere koelvermogen en de grotere energiezuinigheid door de inverter-technologie. Deze inverter-technologie maakt de ComfoClime modulerend en maximaal efficiënt: afhankelijk van de temperatuur, koelt of verwarmt ComfoClime tot het gewenste niveau.

Geen buitendeel nodig

Veel warmtepompen hebben een buitendeel. ComfoClime heeft dat niet, omdat het een lucht-lucht warmtepomp is die via de (toch al nodige) luchtkanalen verwarmt en koelt via de verse lucht. Dat er geen buitendeel is dat geluid produceert, is prettig voor bewoners en buren. Bovenal is het een uitkomst voor bewoners van appartementen zonder aansluiting op stadskoude en -warmte. Ook zij kunnen nu energiezuinig koelen en verwarmen met verse lucht. Tot slot is het systeem compact en stapelbaar. Zo is er minder vloeroppervlak nodig.

Gebruikersgemak

Een app maakt het gebruik voor bewoners gemakkelijk. Op weg naar huis alvast koelen of verwarmen is eenvoudig. Voor de hoogste energiezuinigheid en ultiem comfort, werkt het systeem met intelligente scenario’s. Zo is ‘s nachts geluid belangrijker dan koelen en schakelt het zichzelf naar een lagere stand. Overdag is dat andersom. De gebruiker kan dit verder personaliseren.

Bekijk het assortiment

 
Meer weten over Zehnder?