Productnieuws

Ontdek de Vasco Elia, dé lagetemperatuurradiator.

Warmtepompen zijn in opmars. In nieuwe eengezins- en meergezinswoningen vormen ze de warmtebron bij uitstek, vaak in combinatie met vloerverwarming. Ook bij renovaties winnen warmtepompen aan terrein. Hoe zit het nu precies met de efficiënte warmteverdeling in de woning? Ontdek op welke manieren winst kan geboekt worden dankzij de Elia warmtepompradiator. 

De voordelen van de Vasco Elia radiator

  • Perfect voor warmtepompen en condenserende gas/olieketels.
  • Volautomatische bediening.
  • Muisstille, comfortabele werking.
  • Uiterst efficiënt.
  • Uitgekiende constructie.
  • Eenvoudige montage.
  • Maximaal warmtevermogen.

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

De Elia warmtepompradiator sluit je eenvoudig aan op de bestaande leidingen (6 aansluitingen). Hij werkt optimaal met de lage aanvoertemperatuur van de warmtepomp, warmt efficiënt op en verdeelt warmte snel over de ruimte. Waar oppervlaktetemperatuursystemen zoals vloerverwarming langzamer reageren, ontplooit de warmtepompradiator Vasco Elia zijn volle potentieel. Voelt een ruimte fris aan tijdens het tussenseizoen? Dan warm je ze snel op met deze radiator. 

Even eenvoudig als geniaal

De Elia lage temperatuur radiator staat voor een maximaal warmtevermogen, maar hij scoort ook op andere vlakken goed. Zo zijn de uitgekiende constructie en de eenvoudige montage grote voordelen. 

1. De axiale ventilatoren zijn ingebouwd in de radiator onder het rooster. De werking is zichtbaar en toch beschermd. 

2. De aan-/uitschakelaar bevindt zich aan de onderkant. Hiermee schakel je de ventilatoren en elektronische regeling volledig uit. 

3. De radiator wordt stekkerklaar geleverd. Monteren, op het stroomnet aansluiten en klaar. Een elektricien is niet nodig, je moet enkel nog de stekker in het stopcontact steken. 

Energie-efficiënt en volautomatische werking

Op maat 
In ongebruikte kamers staat de Vasco Elia uit. Zo wordt energie en kosten bespaard. 

Hoge dynamiek en snelle responstijd
De kamer moet altijd 20 °C zijn. Daarom draai je de thermostaat op stand 3. De Elia warmtepompradiator warmt op. Axiale ventilatoren verspreiden de warmte snel in de kamer. 

Volautomatische bediening
De kamertemperatuur heeft de gewenste 20 °C bereikt. Elia regelt automatisch het toerental van de ventilatoren. Zo blijft het aangename binnenklimaat behouden. 

 
Meer weten over Vasco