Redactioneel

Refurbished? Zeker!

Google eens op ‘refurbished’ en je komt allerlei elektronica tegen die als refurbished aangeboden worden. Maar je komt ook veel vragen tegen. Want wat betekent dat nou eigenlijk, refurbished? En is dat wel zo betrouwbaar? In dit artikel beantwoorden we de meest voorkomende vragen rondom de revisie van onderdelen uit klimaatsystemen.

Wat betekent refurbished?

Letterlijk vertaald betekent refurbished ‘gerenoveerd’. Hernieuwd of opgeknapt worden ook vaak in deze context gebruikt. Voor Rensa Refurbished hebben wij strenge kaders bepaald waaraan onderdelen moeten voldoen. Elk type onderdeel heeft daardoor zijn eigen revisieproces, met speciaal ontwikkelde testapparatuur. Na revisie is het onderdeel van minimaal dezelfde kwaliteit als een nieuw fabrieksonderdeel. Techniek Nederland werkt aan een keurmerk voor gereviseerde onderdelen, om eindgebruikers zekerheid te bieden bij de aanschaf van gereviseerde materialen.

Gaan refurbished onderdelen sneller kapot?

Nee, refurbished onderdelen gaan minstens net zo lang mee als nieuwe fabrieksonderdelen. Circulaire onderdelen die bij onderhoud of storing worden vervangen, ondergaan een revisieproces dat uit meerdere stappen bestaat. Elektronische- en mechanische componenten die onderhevig zijn aan slijtage, worden standaard vervangen door nieuwe, kwalitatief betere, componenten. De fabrieksparameters worden zover als mogelijk hersteld. Tenslotte wordt elk onderdeel uitvoerig functioneel getest. Wij zijn zo overtuigd dat refurbished onderdelen dezelfde kwaliteit hebben als gloednieuwe, dat we 5 jaar garantie geven. Dat is voor de meeste onderdelen 3 jaar meer dan de  garantietermijn vanuit de fabriek. 

Zijn refurbished onderdelen veilig?

De onderdelen van Rensa Refurbished worden gereviseerd door revisiespecialist Inexeon. Het revisieproces en de onderdelen van zusterbedrijf Inexeon voldoen aan de internationale kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen. Dat werd vorig jaar door het onafhankelijke keuringsinstituut TÜV Nederland bekrachtigd met een certificaat voor de revisie van elektronische onderdelen in klimaatsystemen. Inexeon is het eerste bedrijf in Nederland dat dit certificaat heeft ontvangen.

De grootste voordelen van refurbished:

  • Minder afval
  • Minder grondstoffen
  • Goedkoper in aanschaf
  • Langere garantietermijn
  • Oplossing voor onderdelen schaarste


Lees hier meer over de refurbished artikelen bij Rensa.