Productnieuws

Vento, de ultra lage temperatuurradiator met koelfunctie

Een Henrad VENTO ultra-lage temperatuurradiator verwarmt jouw woning met de laagste watertemperaturen, dus zuiniger, zonder dat je aan warmtecomfort moet inleveren. 

Energie-efficiënt en stil

Met een lage aanvoertemperatuur tussen 35 en 60°C bespaart de VENTO energie, zonder in te leveren op warmtecomfort. De ingebouwde ventilatoren zorgen voor extra convectiewarmte en passen zich snel en volledig automatisch aan de gevraagde temperatuur aan. 

De gemeten geluidsdruk van de ventilatoren bedraagt op een afstand van 1 meter voor een type van 600 mm hoog bij 1000 mm lang slechts 32 dB(A). 

Koelen is ook mogelijk

En nog meer comfort: in combinatie met een warmtepomp, ingesteld op een minimum van 17°C, kun je met een VENTO radiator ook koelen. Geen overbodige luxe, want huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd wat in de zomer het risico op oververhitting vergroot. De koeling werkt volautomatisch en voelt als een aangenaam, verfrissend briesje. 

Slim en gebruiksvriendelijk 

Er is geen complex bedieningspaneel. De radiator wordt gewoon via een thermostatische kraan (en/of kamerthermostaat) volautomatisch aangestuurd. 

Eenvoudig te installeren

De VENTO is makkelijk te koppelen aan elke verwarmingsbron en wordt geïnstalleerd als iedere traditionele radiator, er is alleen een stopcontact vereist (voor de ventilatoren). 

Verwarmen in stijl

Bij VENTO radiatoren is alles ingebouwd in de radiator. Zo blijft de typische radiatorvorm bewaard. Er zijn 2 uitvoeringen: de Compact VENTO met 4 aansluitingen en een geprofileerde voorzijde; en de Everest Plan VENTO met 6 aansluitingen en een vlakke voorplaat. De Everest Plan VENTO is daarbij eerder minimalistisch, strak en decoratief.  

Het zijn allebei type 22 radiatoren, verkrijgbaar in 9 breedtematen (van 500 mm t.e.m. 2000 mm) en in 3 hoogtematen (400, 600 en 900 mm). Aan u de keuze. 

Nieuwbouw en renovatie

Omdat ze met alle soorten warmtebronnen te combineren zijn, passen de VENTO radiatoren zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dankzij hun speciaal design kunnen ze perfect op het bestaande leidingwerk worden aangesloten. De Compact VENTO heeft vier zijdelingse aansluitingen. De Everest Plan VENTO beschikt naast deze vier zijdelingse aansluitingen tevens nog over twee laterale onderaansluitingen. Dat maakt deze luxeradiator dan ook uitermate geschikt voor de renovatiemarkt. 

De voordelen van Henrad VENTO-radiatoren: 

  • Verwarmen op ultra lage temperatuur

  • Volautomatische werking 

  • Ideaal voor warmtepompen 

  • Compatibel met alle warmtebronnen 

  • Fluisterstil 

  • Eenvoudige installatie 

Bekijk het assortiment

 
Meer weten over Henrad?