Productnieuws

Ventus - Geïsoleerde dakdoorvoer


Strak afgewerkt op het dak zorgt de Ventus voor een optimale aan- en afvoer van ventilatielucht. De nieuwe Ventus dakdoorvoer zorgt ervoor dat isolatiewaarden van het dak behouden blijven. Daarnaast onderscheidt de Ventus dakdoorvoer zich door het installatiegemak. Slechts een minimale dakdoorbreking is nodig, het maken van de dakdoorbreking is gemakkelijker en door de haakse dakdoorvoer kunnen leidingen direct langs het dakbeschot worden gemonteerd. 

Universele aan- en afvoer van ventilatielucht 

Er is geen excuus meer voor ventilatieafvoeren die uit het lood staan. De nieuwe Ventus dakdoorvoeren zijn zowel voor hellende als platte daken beschikbaar en hebben een traploze afstelling, waardoor je de de afvoer altijd recht op het dak plaatst. Bovendien wordt de Ventus geleverd in alle gangbare kanaalmaten (150, 160, 180 en 200 mm) en is het een complete oplossing inclusief indekdeel en glijschaal of plakplaat. 

Installatie 

De Ventus onderscheidt zich qua installatiegemak. Na het bepalen van de juiste positie en het aftekenen, zaag je met de reciprozaag een ronde haakse sparing uit het dak. Daarin plaats je de dakdoorvoer. Bekijk het in de montagevideo.

Genomineerd voor de VSK Award  

De Ventus is genomineerd voor de VSK Award in de categorie Installateurszaken!  ‘Een ogenschijnlijke eenvoudige, maar doordachte doorontwikkeling. Waarbij goed is gekeken naar de praktische struikelblokken en waarmee de monteur echt tegemoet wordt getreden’, zo omschrijft de jury van de VSK Awards de Ventus.  

Klik hier voor meer informatie over de Ventus.

Bekijk het assortiment

 
Meer weten over Ubbink?