Warmtepomp nodig? Je regelt 't met Rensa

De warmtepomp wordt steeds meer “de standaard” als het gaat om het verwarmen van een nieuwbouw-of renovatiewoning. Maar een warmtepompsysteem selecteren, dat doe je niet even tussendoor. Diverse factoren in en om de woning zijn van invloed op het juiste systeem. Een goed werkend warmtepompsysteem betekent een tevreden klant. Daar doe je het voor. En een goed werkend warmtepompsysteem begint bij een goed ontwerp.

Warmtepomp selecteren? Op deze 7 punten moet je letten

 

Hoe pak je de selectie van een warmtepompsysteem aan? Rensa heeft hiervoor een handig stappenplan opgesteld, waarbij alle aspecten die van invloed zijn op het juiste systeem aan bod komen. Denk aan de warmtebehoefte, het afgiftesysteem, de warmwaterbehoefte en het elektraverbruik (mogelijkheid PV-panelen). En niet te vergeten: de ruimte voor de opstelling.

Klik hier om het stappenplan te downloaden.

SKID, de ideale oplossing

Wanneer een technische installatie in een SKID wordt geplaatst, zitten alle benodigde onderdelen voor verwarming/koeling, warm water, ventilatie en eventueel de PV-omvormer in een compacte unit. Door het plaatsen van een SKID is er minder vloeroppervlakte nodig t.b.v. de installatie-onderdelen maar kan er wel op een goede manier service en onderhoud worden uitgevoerd.

Speciaal voor warmtepompsystemen heeft Rensa een flexibele oplossing ontwikkeld. Zo bieden wij een aantal standaard modellen aan, die aangepast kunnen worden naar gelang een situatie hier om vraagt en/of rekening houdende met de fabrikantvoorkeuren. De aansluitingen voor de installaties kunnen voor elke situatie op maat gemaakt worden.

Klik hier voor meer informatie over de Rensa SKID.

Met Rensa Techniek kom je tot de beste technische mogelijkheden.

Spijker je kennis bij over warmtepompen

Rensa heeft al diverse webinars in samenwerking met Bouwwebinar en leveranciers georganiseerd. Een handige manier om je kennis bij te spijkeren over de warmtepomp.

Ketelvervanging, wat is wijsheid?
De cv-ketel moet vervangen worden, wat is wijsheid? Volledig aardgasloos, een tussenstap in de vorm van een hybride warmtepomp/ketel-combinatie, of gewoon één op één vervangen? Specialisten van Rensa en Nefit nemen alle factoren door die van invloed zijn op deze keuze.

Help, mijn klant wil een warmtepomp
Specialisten van Rensa en Nathan Systems gaan in op alle vragen die er heersen over warmtepomptechniek in bestaande woningen. Wanneer kan het wel en niet, en wat zijn de voorwaarden? Hoe wordt een installatie ontworpen en een systeem geselecteerd?

Ventilatielucht als bron voor de warmtepomp
Webinar in samenwerking met NIBE over de ventilatie lucht/water warmtepomp. Deze integrale oplossing voor verwarming, ventilatie en warm water wint energie terug uit de warme binnenlucht en kan dit aanvullen met gewonnen energie uit de buitenlucht

Rensa Academy
Rensa Academy verzorgt specialistische trainingen in een informele setting voor vakmensen met passie. In het najaar organiseert Rensa Academy de training ‘Warmtepompen, een tevreden klant begint bij een goed ontwerp'. 

Meld je aan op rensa.nl/academy

 

Contact met Rensa

Wil je meer weten of advies met betrekking tot een goed ontwerp voor een warmtepompsysteem? Neem dan contact op met jouw vertegenwoordiger of bel 0316 - 29 29 29.
 

Hoe til j een warmtepomp van 280 kilo een woning met hoogteverschil in? Rensa en Sankomij Installatietechniek bedachten een oplossing.