Burgerhout

Burgerhout B.V. (opgericht in 1865) produceert sinds 1939 rookgasafvoermaterialen en maakt deel uit van de internationale M&G Group. M&G Group is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en fabricage van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie. Als partner van vooraanstaande ketel- en ventilatiefabrikanten draagt M&G Group bij aan een kostenefficiënte manier van het oplossen van vraagstukken in en om CV-ketels en ventilatiesystemen.
 

Een compleet assortiment van aluminium, roestvast staal en kunststof producten is ontwikkeld door de eigen R&D ingenieurs en wordt getest en geproduceerd met de moderne productieprocessen van M&G Group.

Testfaciliteiten

Burgerhout beschikt over unieke testfaciliteiten. Met behulp van verschillende testmethoden kan bijvoorbeeld voor elke ketel een rookgasafvoer ‘op maat’ worden ontworpen. In een nauwkeurig geijkte windtunnel wordt de recirculatie van verbrandingslucht in de luchttoevoer vastgesteld. Ook drukverschillen onder verschillende windinvalshoeken en windkrachten kunnen exact worden gemeten, evenals de weerstand van rookgasafvoer- en luchttoevoersystemen.

Met behulp van een beregeningsinstallatie wordt vastgesteld of uitmondingen bij verschillende windrichtingen vrij blijven van regeninslag. En in een speciale vrieskamer met temperaturen onder de -20°C worden uitmondingen ontwikkeld die ook in de praktijk vrij blijven van ijsvorming. Met speciaal ontwikkelde machines vinden meer dan 10.000 verschillende aluminium, rvs en kunststof producten hun weg naar markten in Europa en daar buiten.

Lees hier meer nieuws over Burgerhout:

Vernieuwde Hybalans+ Calculator

HybridReady: Make the green connection met de Burgerhout productlijnen

Burgerhout Delta Discovery Air en Air XL warmtepompbehuizing