Productnieuws

3 tips voor een goede voorbereiding op het stookseizoen

Na een warme zomer wordt het alweer tijd om voorbereidingen te treffen voor de komende herfst en winter. Hoge energieprijzen, maar ook een tekort aan technisch personeel, dwingen ons om slimmer na te denken over de manier van stoken en het verlenen van service en onderhoud. Met deze drie tips bereid je je als installateur goed voor op het komende stookseizoen. 

Tip 1: Gefaseerd van cv-ketel naar warmtepomp 

Een hybride warmtepomp is een goede tussenstap voor het realiseren van aanzienlijke besparingen. Milieu Centraal becijferde dat een gemiddelde hoekwoning ongeveer € 200 per jaar op de energierekening bespaart. Door de huidige energieprijzen neemt dit bedrag alleen maar verder toe. Daar komt de ISDE-subsidie op de aanschaf van de warmtepomp nog bij. Voor een Panasonic Hybrid+ warmtepomp loopt dat op tot €4.350,-. Met deze warmtepomp kan een woning in stappen worden verduurzaamd. De gebruiker hoeft niet direct op een volledig elektrische oplossing over te stappen. Dat kan ook later, want Hybrid+ is hier volledig op voorbereid. 

Tip 2: Regel onderhoud en service online in 

Uiteraard voorkom je door een goede plaatsing en afstelling van de warmtepomp al veel problemen. Het verbinden van de warmtepomp met de Aquarea Service Cloud biedt ook een helpende hand. De installateur krijgt zo op afstand toegang tot de systemen van de klant. Problemen kunnen daardoor sneller en in sommige gevallen zelfs volledig op afstand worden opgelost. Dat bespaart tijd, waardoor de planning voor service en onderhoud makkelijker te maken is. 

Tip 3: Haal meer uit de beschikbare tools 

De Panasonic PRO Club is een online tool die een schat aan informatie bevat. Je vindt daar de nieuwste versies van Panasonic Aquarea Design Software, technische documentatie tot aan catalogi en de planning van alle trainingen. Je hoeft je alleen maar te registreren om toegang te krijgen. Het is gratis beschikbaar en vanaf iedere locatie toegankelijk, zowel vanaf jouw computer als smartphone. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.