Laat je inspireren door TechTalk, dé technische talkshow van Rensa Verwarming & Ventilatie. Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering waarin we jou bijpraten over de laatste trends en ontwikkelingen in de installatietechniek. Dat mag je niet missen!

Rensa TechTalk #23: SKID helpt te versnellen bij hybride warmtepompen

 
Hoe kun je het aansluiten van een hybride warmtepomp versnellen en optimaliseren? Prefab speelt een cruciale rol in de energietransitie en we hebben hier een uitstekend voorbeeld van. Aan tafel zitten Carlo van Herpen, projectleider installatie woningbouw bij Kemkens, Luc Peelen, hoofd prefabricage bij Rensa en Frank Dimmendaal, Rensa Techniek.

Ze delen inzichten over de ontwikkeling, toepassing en voordelen van deze prefabset, die binnenkort verkrijgbaar zal zijn bij Rensa.
 

Rensa TechTalk #22: In- en naregelen i.c.m. vloerverwarming

 
Wil je optimaal resultaat bij de toepassing van vloerverwarming, dan is het heel belangrijk om de installatie goed in en na te regelen. Presentator Frans Reichardt en expert Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) gaan hierover in gesprek met Arjan Dorrestijn (Productmanager van Rehau). Samen duiken ze in de wereld van trends en ontwikkelingen op het gebied van vloerverwarming in combinatie met regeltechniek. Arjan Dorrestijn deelt inzichten over de laatste trends in vloerverwarming, met nadruk op gebouwtransformaties en energiebesparende maatregelen.
 
Download
Heb je nog vragen?

Contact

Rensa TechTalk #21: Refurbished

 
Het gebruik van gereviseerde materialen wordt steeds populairder, en dat is niet alleen goed voor onze planeet, maar biedt ook installateurs aanzienlijke voordelen. In de nieuwste uitzending van TechTalk staat dan ook revisie centraal. Als gasten schuiven ditmaal Peter van de Kraan van Inexeon en installateur Martijn Verspeek aan. Presentator Frans Reichardt en co-host Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) gaan met hen uitgebreid in op de technische processen achter revisie, hoe installateurs deze filosofie kunnen omarmen, en waarom de revisiemarkt zich snel ontwikkelt.
 
Download

Meer over revisie
Heb je nog vragen?

Contact

Rensa TechTalk #20: Zonthermisch verduurzamen

 

In deze 20ste TechTalk is het tijd om het licht te laten schijnen op de verduurzaming van zonthermische energie. Presentator Frans Reichardt en onze expert Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) gaan hierover in gesprek met Tom ter Haar (Productmanager van Remeha). Samen duiken ze in de wereld van duurzame oplossingen voor tapwater met behulp van zonne-energie. Dit keer gaan ze niet voor hybride, maar voor volledig duurzame oplossingen.

Remeha zonneboilerselectietool

Ga naar de tool
Heb je nog vragen?


Contact

Rensa TechTalk #19: Slimmer engineeren, hoger rendement

Als installateur ben je constant op zoek naar manieren om je werk beter, efficiënter én meer winstgevend te maken. Samenwerken en vernieuwen zijn sleutelwoorden. In deze 19e TechTalk gaan we je meenemen in de wereld van integraal ontwerpen; de wereld van BIM, Revit en add’ons en dat soort kreten

Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt gaan in gesprek met Dennis van Buren van Aalberts integrated piping systems. Zij bespreken hoe je met de juiste digitale tools en samenwerkingsverbanden beter werk kunt leveren.

Download

Aalberts integrated piping systems


Rensa TechTalk #18: Wat zijn de valkuilen van hybride

In deze 18e aflevering van TechTalk gaan we het hebben over de valkuilen van hybride. Een hybride warmtepompinstallatie herbergt een aantal belangrijke basisprincipes. Met een aantal aandachtspunten zorg je voor een goed werkende installatie.

Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt gaan in gesprek met Dick van Dijk van Remeha. Zij bespreken deze basisprincipes van hybride warmtepompen.

Meer informatie

Remeha

Rensa TechTalk #17: Radiator van de toekomst

In deze 17e aflevering van TechTalk gaan we het hebben over de radiator van de toekomst. Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt gaan in gesprek met Joris Legrand van Henrad. Zij bespreken de toekomst van de radiator in drie verschillende categorieën: nieuwbouw, renovatie en warmtenetten.

Meer informatie

Henrad

Rensa TechTalk #16: Lucht- en vuilafscheiding: geringe investering en grote besparing

In deze 16e aflevering van TechTalk, 'Lucht- en vuilafscheiding: geringe investering en grote besparing', gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Ruud Brunst van Spirotech. Zij gaan het hebben over de kwaliteit van systeemwater, met name in lage temperatuursystemen.

Meer informatie

Spirotech

Rensa TechTalk #15: Oplossingen voor energiebesparing

Welke oplossingen zijn er om een comfortabel binnenklimaat in een woning te verkrijgen? In deze 15e aflevering van TechTalk, 'Oplossingen voor energiebesparing', gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Menno van der Valk van Grundfos en Arnold Bakker van Resideo.

Met Resideo kijken we hoe men met regelingen energiezuinig, maar met behoud van comfort, kan verwarmen. Grundfos maakt inzichtelijk hoe je het meeste comfort haalt uit een warmtepomp.

Downloads

Resideo Grundfos

Rensa TechTalk #14: Zonnepanelen: trends en toekomst

In de 14e aflevering van TechTalk, 'Zonnepanelen: trends en toekomst', gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt het gesprek aan met Lammert van Peursem van zusterbedrijf Libra EnergyOnderwerp: de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame stroom via zonnepanelen.

Downloads

Libra Energy

Rensa TechTalk #13: Het dak als warmtepompbron

In de 13e aflevering van TechTalk, 'Het dak als warmtepompbron', gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Frank van Maanen van Triple Solar en Erwin Janssen van Nathan. Met Triple Solar gaan we het hebben over een nieuwe bron voor de warmtepomp: het dak. Specifieker: het PVT paneel, een relatieve techiek. Met Nathan duiken we dieper in op de warmtepomptechniek van een dergelijke installatie.

Downloads

Nathan & Triple Solar

Rensa TechTalk #12: Prefab

Een waardevolle trend: het voormonteren en prefabriceren van compontenten voor installaties, kortom prefab(ricage). In de twaalfde aflevering van TechTalk, 'Prefab', gaan Luc Peelen (Projectleider prefab Rensa) en presentator Frans Reichardt exclusief in gesprek met Henk Meijer, directeur van Aalbers InstallatietechniekZe gaan het hebben over de mogelijkheden en voordelen van prefab (door de groothandel) en hoe dit de werkprocessen bij een installateur makkelijker kan maken.

Downloads

Prefab

Rensa TechTalk #11: BIM en Revit

Hoe kan het ontwerpen met BIM – digitale 3D-modellen – en het delen van artikelbestanden bijdragen aan betere installaties? In de elfde aflevering van TechTalk, 'BIM en Revit', gaan Steven Kok (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt exclusief in gesprek met Henk Meijer, directeur van Aalbers Installatietechniek. Ze gaan het hebben over de mogelijkheden en voordelen van BIM en staan stil bij de toepassing van tekensoftware Revit in de dienstverlening die Rensa biedt.

Downloads

Revit plugin

Rensa TechTalk #10: Duurzame paden in de verwarmingstechniek

Hoe kunnen we woningen op duurzame wijze verwarmen? In deze gloednieuwe tiende aflevering van TechTalk​ gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt exclusief in gesprek met Patrick van den Wildenberg, Technisch projectadviseur bij Vaillant​. Zo worden de concrete mogelijkheden besproken om woningen duurzaam te verwarmen en van tapwater te voorzien.

Downloads

Vaillant

Rensa TechTalk #9: De wondere wereld van hybride warmtepompen

Een mogelijke opvolger van de cv-ketel is de hybride warmtepomp. Waarom is deze oplossing zo kansrijk? In deze negende aflevering van TechTalk gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Tjerk Christenhusz van Nefit Bosch. Centraal staat de samenwerking tussen de cv-ketel en een lucht/water warmtepomp.

Downloads

Nefit

Rensa TechTalk #8: De wondere wereld van hybride warmtepompen

Hoe kunnen we een bestaande woning een stukje duurzamer maken? In de achtste aflevering van TechTalk, 'De wondere wereld van hybride warmtepompen', gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Mark van de Ree, technisch projectadviseur bij Vaillant, over de samenwerking tussen de HR-ketel en een lucht/water warmtepomp.

Downloads

Vaillant

Rensa TechTalk #7: Duurzaam en gezond tapwater

Hoe zorg je dat drinkwater op een veilige manier uit je kraan komt? In de zevende aflevering van TechTalk 'Duurzaam en gezond tapwater' gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten hierover het gesprek aan.

Gasten: Roelof Vallinga (Senior Sales Advisor bij Uponor, Nathan) en Ramon Freriksen (Senior Sales Advisor namens Metro Therm, Nathan)

Downloads


Rensa TechTalk #6: Warmtecomfort, de kunst van het inregelen

In deze aflevering van #Rensa TechTalk gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over hoe men comfort krijgt in een woning met lagetemperatuur verwarming.

Gasten: Joris Legrand (Productmanager van Henrad) en Arnold Bakker (Trainer en Application specialist bij Resideo, Honeywell Home)

Downloads


Rensa TechTalk #5: Lage temperaturen, hoog comfort in renovatie

In deze aflevering gaan Steven Kok (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over renoveren. En wel duurzaam renoveren.

Gasten: Arthur Toonen (Hoofd Engineering van Albrand) en Dick van Dijk (Technische trainer bij Remeha).

Downloads


Rensa TechTalk #4: Nefit over de toekomst van verwarmingstechniek

Wanneer je denkt aan de toekomst van de verwarmingstechniek, blijkt al snel dat we volop in een uitdagende tijd staan. Moet de ketel er wel uit? Kiezen we voor hybride installaties, warmtepompen of warmtenetten? Of wachten we op groen gas, of waterstof?

In deze exclusieve thema-aflevering van Rensa TechTalk gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met Tjerk Christenhusz van Nefit Bosch in gesprek over de toekomst van de verwarmingstechniek.

Downloads

Nefit Bosch

Rensa TechTalk #3: Er zit energie in de lucht

In deze aflevering van Rensa TechTalk gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over de rol van ventilatie in duurzame installatietechniek.

Gasten: Eric Numan (Business Development Manager bij Nibe) en Jerôme Corba aan (Technisch Adviseur bij Zehnder).

Downloads


Rensa TechTalk #2: Verse en aangename lucht in alle ruimtes

In deze aflevering gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over de distributie van lucht.

Gasten: Arjan Dorrestijn (Productmanager bij Rehau) en Marcel Beune (Technische productmanager bij Ubbink).

Downloads


Rensa TechTalk #1: Warmtepompen, trends en smaken

In deze aflevering gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over de de twee populairste smaken in de wereld van de warmtepompen: de lucht/water-variant én het bodemgebonden systeem.

Gasten: Erwin Janssen (Productmanager alpha innotec bij Nathan), Jaco Bauw (Sales Engineer bij Panasonic).

Downloads