Laat je inspireren door TechTalk, dé technische talkshow van Rensa Verwarming & Ventilatie. Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering waarin we jou bijpraten over de laatste trends en ontwikkelingen in de installatietechniek. Dat mag je niet missen!

Rensa TechTalk #14: Zonnepanelen: trends en toekomst

In de 14e aflevering van TechTalk, 'Zonnepanelen: trends en toekomst', gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt het gesprek aan met Lammert van Peursem van zusterbedrijf Libra EnergyOnderwerp: de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame stroom via zonnepanelen.

Downloads

Wil je meer weten over de besproken systemen en oplossingen? Download dan hieronder de aanvullende informatie (pdf).

Libra Energy

Download
Heb je nog vragen?

Contact

Rensa TechTalk #13: Het dak als warmtepompbron

In de 13e aflevering van TechTalk, 'Het dak als warmtepompbron', gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Frank van Maanen van Triple Solar en Erwin Janssen van Nathan. Met Triple Solar gaan we het hebben over een nieuwe bron voor de warmtepomp: het dak. Specifieker: het PVT paneel, een relatieve techiek. Met Nathan duiken we dieper in op de warmtepomptechniek van een dergelijke installatie.

Downloads

Nathan & Triple Solar

Rensa TechTalk #12: Prefab

Een waardevolle trend: het voormonteren en prefabriceren van compontenten voor installaties, kortom prefab(ricage). In de twaalfde aflevering van TechTalk, 'Prefab', gaan Luc Peelen (Projectleider prefab Rensa) en presentator Frans Reichardt exclusief in gesprek met Henk Meijer, directeur van Aalbers InstallatietechniekZe gaan het hebben over de mogelijkheden en voordelen van prefab (door de groothandel) en hoe dit de werkprocessen bij een installateur makkelijker kan maken.

Downloads

Prefab

Rensa TechTalk #11: BIM en Revit

Hoe kan het ontwerpen met BIM – digitale 3D-modellen – en het delen van artikelbestanden bijdragen aan betere installaties? In de elfde aflevering van TechTalk, 'BIM en Revit', gaan Steven Kok (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt exclusief in gesprek met Henk Meijer, directeur van Aalbers Installatietechniek. Ze gaan het hebben over de mogelijkheden en voordelen van BIM en staan stil bij de toepassing van tekensoftware Revit in de dienstverlening die Rensa biedt.

Downloads

Revit plugin

Rensa TechTalk #10: Duurzame paden in de verwarmingstechniek

Hoe kunnen we woningen op duurzame wijze verwarmen? In deze gloednieuwe tiende aflevering van TechTalk​ gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt exclusief in gesprek met Patrick van den Wildenberg, Technisch projectadviseur bij Vaillant​. Zo worden de concrete mogelijkheden besproken om woningen duurzaam te verwarmen en van tapwater te voorzien.

Downloads

Vaillant

Rensa TechTalk #9: De wondere wereld van hybride warmtepompen

Een mogelijke opvolger van de cv-ketel is de hybride warmtepomp. Waarom is deze oplossing zo kansrijk? In deze negende aflevering van TechTalk gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Tjerk Christenhusz van Nefit Bosch. Centraal staat de samenwerking tussen de cv-ketel en een lucht/water warmtepomp.

Downloads

Nefit

Rensa TechTalk #8: De wondere wereld van hybride warmtepompen

Hoe kunnen we een bestaande woning een stukje duurzamer maken? In de achtste aflevering van TechTalk, 'De wondere wereld van hybride warmtepompen', gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt in gesprek met Mark van de Ree, technisch projectadviseur bij Vaillant, over de samenwerking tussen de HR-ketel en een lucht/water warmtepomp.

Downloads

Vaillant

Rensa TechTalk #7: Duurzaam en gezond tapwater

Hoe zorg je dat drinkwater op een veilige manier uit je kraan komt? In de zevende aflevering van TechTalk 'Duurzaam en gezond tapwater' gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten hierover het gesprek aan.

Gasten: Roelof Vallinga (Senior Sales Advisor bij Uponor, Nathan) en Ramon Freriksen (Senior Sales Advisor namens Metro Therm, Nathan)

Downloads


Rensa TechTalk #6: Warmtecomfort, de kunst van het inregelen

In deze aflevering van #Rensa TechTalk gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over hoe men comfort krijgt in een woning met lagetemperatuur verwarming.

Gasten: Joris Legrand (Productmanager van Henrad) en Arnold Bakker (Trainer en Application specialist bij Resideo, Honeywell Home)

Downloads


Rensa TechTalk #5: Lage temperaturen, hoog comfort in renovatie

In deze aflevering gaan Steven Kok (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over renoveren. En wel duurzaam renoveren.

Gasten: Arthur Toonen (Hoofd Engineering van Albrand) en Dick van Dijk (Technische trainer bij Remeha).

Downloads


Rensa TechTalk #4: Nefit over de toekomst van verwarmingstechniek

Wanneer je denkt aan de toekomst van de verwarmingstechniek, blijkt al snel dat we volop in een uitdagende tijd staan. Moet de ketel er wel uit? Kiezen we voor hybride installaties, warmtepompen of warmtenetten? Of wachten we op groen gas, of waterstof?

In deze exclusieve thema-aflevering van Rensa TechTalk gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met Tjerk Christenhusz van Nefit Bosch in gesprek over de toekomst van de verwarmingstechniek.

Downloads

Nefit Bosch

Rensa TechTalk #3: Er zit energie in de lucht

In deze aflevering van Rensa TechTalk gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over de rol van ventilatie in duurzame installatietechniek.

Gasten: Eric Numan (Business Development Manager bij Nibe) en Jerôme Corba aan (Technisch Adviseur bij Zehnder).

Downloads


Rensa TechTalk #2: Verse en aangename lucht in alle ruimtes

In deze aflevering gaan Matthias Stukker (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over de distributie van lucht.

Gasten: Arjan Dorrestijn (Productmanager bij Rehau) en Marcel Beune (Technische productmanager bij Ubbink).

Downloads


Rensa TechTalk #1: Warmtepompen, trends en smaken

In deze aflevering gaan Frank Dimmendaal (Rensa Techniek) en presentator Frans Reichardt met twee tafelgasten het gesprek aan over de de twee populairste smaken in de wereld van de warmtepompen: de lucht/water-variant én het bodemgebonden systeem.

Gasten: Erwin Janssen (Productmanager alpha innotec bij Nathan), Jaco Bauw (Sales Engineer bij Panasonic).

Downloads